Jos olisi vain enemmän aikaa lukea, tuskaili eräs sijoittamisesta innostunut ystäväni. ”Mitä enemmän luen, sen parempia kysymyksiä osaan Private Banking -asiakkaana esittää”, pohti toinen ystäväni Cafe Kahvila Strindbergissä nautitun aamiaisen lomassa.
Mitä sitten lukea?
Kaikki riippuu lukijasta, sillä sijoittaminen ja varainhoito on lopultakin tieteen ja taiteen liitto. Puhdasta matemaattista ymmärrystä tarvitaan, mutta jos sitä ei osaa sovittaa oikeaan ajalliseen ja yhteiskunnalliseen kontekstiin, päätyy helposti virheellisiin lopputuloksiin.
Mitkä tekijät vaikuttavat päätöksentekoomme? Miksi ne vaihtelevat elämäntilanteen mukaan? Olemmeko niin järkeviä päätöksissämme kuin itsellemme uskottelemme? Onko käyttäytymisemme lopulta systemaattista ja siten ennustettavaa? Dan Ariely avaa loistavasti päätöksenteon käyttäymistieteellistä puolta lukijalle.
Mielenkiintoinen kattaus kvalitatiivisesta aiheesta: 9-
Nostan tämän kirjan esiin, kuten teki myös kollegani Antti Sivonen taannoin.Vuonna 2009 edesmennyt sijoituskirjallisuuden Grand Old Man pohtii todennäköisyyslaskennan ja riskin suhdetta. Mitä lopulta ymmärrämme riskistä ja todennäköisyyksistä? Jos et ehdi lukea tätä, pintaraapaisun saat tältä videolta, josta näkyy kuinka pitkälle kokonaisvaltaisessa ajattelussa voi päästä 89 -vuotiaana.
Tekijämiehen ote näkyy: 9 1/2
Reinhart ja Rogoff luotsaavat lukijaa 800 vuoden läpi esitellen köyhien ja rikkaiden maiden finanssikriisejä, niistä selviytymistä, vahvoja nousuvaiheita sekä inflaatiopiikkeineen ja finanssipaniikkeineen. Analyysi on selkeää, terävää ja perustuu laadukkaisiin tutkimuksiin.
Vahva suoritus: 9 +
Kaikki linkit vievät Amazonin kyseisten kirjojen esittelysivuille, josta voi suoraan lukea sisällysluettelon ja otteita kirjasta ilmaiseksi.
RiippuMaton Sijoittaja
{{cta('d9b4029e-523e-49ed-ba94-fbe00512a36a')}}