Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Wall20some

Millaisen ohjenuoran sijoittaja voisi kiinnittää työhuoneensa seinälle? Tässä ehdotuksia Global Equities -tiimiltämme.

Tämä julkaisu päättää blogisarjan, jossa syvennytään Evlin Global Equities –tiimin strategiaan ja päivittäiseen työhön. Global Equities -tiimi sijoittaa edullisesti hinnoiteltuihin yhtiöihin, joilla on hyvä pitkän aikavälin kassavirta ja velanhoitokyky.

Muistan mummolastani huoneentaulun. Kauniisti kirjailtu mietelause koristi kamarin peräseinää. Kun aamulla sai silmänsä auki, laverilta oli helppo ponnistaa vanhan elämänohjeen siivittämänä uuteen päivään.

Millaisen huoneentaulun salkunhoitaja voisi ripustaa seinälleen, heti näyttöpäätteen yläpuolelle? 

”Valitse periaatteesi ja noudata niitä!”

Norjan vuonot

Pohdiskele ensin perin pohjin ja valitse sijoitusperiaatteesi. Toimi sitten kurinalaisesti niiden mukaan, joka päivä. Pätee myös – ja erityisesti – tuulessa ja tuiskussa. Tälle periaatteelle perustuu myös Global Equities -tiimin sijoitusstrategia.

Lue lisää: Sijoittaminen vaatii itsenäistä ajattelua, ei matkimista

”Vältä hämmennys, keskity olennaiseen!”

koivu auringossa

Mitä enemmän päätösmuuttujia sijoitusprosessiisi sisällytät, sitä hankalammaksi elämä menee. Global Equities -tiimin prosessi perustuu tarkkaan valikoituihin päätösmuuttujiin, joiden avulla analysoidaan myös vastuullisuuteen liittyviä teemoja.

Lue lisää: Näin integroimme ESG-tekijät sijoituspäätöksiin

”Ajattele itse!”

auringonlasku järvimaisemassa

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä mahdollistaa monenlaisia tulkintoja: Älä hötkyile! Älä ryntäile muiden perässä. Uskalla tarvittaessa ajatella epätavanomaisesti ja valitse sijoituskohteesi viisaasti.

Lue lisää: Kaikki osakkeet eivät ole kalliita

”Pysy nöyränä!”

ikkunanäkymä iltamaisemaan järvelle

Ajaton ilmaisu, vaikkei ehkä nykypäivänä niin suosittu. Tämä sopii erityisesti tilinpäätösanalyysiin. Älä heti luule tietäväsi, vaan malta ensin ottaa selvää. Pidä mieli avoimena uusille ajatuksille. Uskalla korjata käsitystäsi, jos se osoittautuu vääräksi. Global Equities -tiimissä tämä tarkoittaa aktiivista keskustelua ja oman ajattelun haastamista.

Lue lisää: Mitä salkunhoitajien huoneessa oikein tapahtuu?

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua