Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Art20photography20of20abstract20fluid20art20painting some20tiny

Hakeutuessani Evlin trainee-ohjelmaan ja erityisesti Evli Growth Partnersiin, odotukseni olivat korkeat, mutta siitä huolimatta voin taatusti todeta niiden ylittyneen. Ensimmäisestä päivästä lähtien minut otettiin osaksi tiimiäni, ja syksyn aikana sain osallistua kattavasti sijoitusprosessin eri vaiheisiin.

Kuuden hengen dynaamisessa tiimissä tämä myös onnistui hyvin, ja kaikkeen varmasti pääsi mukaan. Minulle tehtiin myös hyvin selväksi, että aina saa kysyä ja varata aikaa keskustella mietityttävistä asioista - kaikki olivat halukkaita auttamaan. Alusta lähtien mielipidettäni ja näkemyksiäni kysyttiin usein, ja ilmapiiri oli aina avoin kysymyksille ja kyseenalaistuksille.

Vastaanotto sekä Evlin että oman tiimini puolelta on ollut lämmin ja kannustava. Syksyn aikana on ollut kiinnostavaa nähdä lyhyitä esittelyjä Evlin eri tiimeistä. Se on antanut koko organisaatiosta paljon selkeämmän kuvan, ja auttanut hahmottamaan myös erilaisia rahoitusalan osa-alueita paremmin. Syksyn aikana olen erityisesti kiinnittänyt huomiota siihen, kuinka pitkiä työuria Evliläisillä on keskimäärin. Uskon että tämä on merkki siitä, että saman talon sisällä on mahdollista löytää haastavia ja mielenkiintoisia tehtäviä, ja siihen myös panostetaan.

"Kiistaton kohokohta trainee-jaksollani oli Euroopan johtavaan startup-tapahtumaan Slushiin osallistuminen sijoittajan roolissa"

Työ pääomasijoittamisen parissa on ollut kiinnostavaa ja monipuolista. Olen päässyt osallistumaan sijoitusprosessin ja analysoinnin eri vaiheisiin, ja myös vaikuttamaan omiin työtehtäviini. Erityisen opettavaista, kiinnostavaa ja myös olennaista pääomasijoittajana on tavata uusia kasvuyrityksiä, ja kuulla heidän pitchausta ideastaan. Tämä on haastanut myös omaa ajattelua, ja opettanut löytämään kriteerejä, joilla on olennaisesti merkitystä kasvun ja menestymisen kannalta. Myös vastuullisuus on ollut olennainen asia osana arviointia – tämä on todella tärkeä ja usein hieman abstraktilta vaikuttava osa-alue, mutta on ollut kiinnostavaa nähdä käytännön sovelluksia mm. portfolioyhtiöiden päästöraportoinnin muodossa. Arvostan paljon myös sitä, kuinka toiveitani kartoitettiin usein, ja tiimi pyrki tarjoamaan minulle monipuolisesti näitä vastaavia tehtäviä. Pääsin myös osallistumaan kasvustrategioiden arvonluontia tukevan työkalun suunnitteluun, joka oli opettavainen tapa nähdä omistajatyön strateginen puoli käytännössä.

Kiistaton kohokohta trainee-jaksollani oli Euroopan johtavaan startup-tapahtumaan Slushiin osallistuminen sijoittajan roolissa. Koko Slush-viikko piti sisällään lukuisia kasvuyritysten ja muiden sijoittajien tapaamisia – on vaikeaa kuvitella parempaa mahdollisuutta nähdä ja oppia vain yhden viikon aikana yhtä paljoa. Oppimiskäyrä on ollut jyrkkä koko harjoittelujakson ajan, mutta Slushin aikana sitäkin korkeampi.

Kokonaisuudessaan trainee-jakso Evli Growth Partnersilla on kirkastanut kuvaa ensinnäkin pääomasijotusalasta, mutta myös siitä, minkälaisissa tehtävissä haluan toimia urallani jatkossa. Lukuisat keskustelut tiimiläisteni kanssa ovat auttaneet hahmottamaan laajempaa kokonaiskuvaa pääomasijoittamisesta, mutta antaneet myös konkreettisia oppeja ja verkostoja tulevaan. Tämän kokemuksen jälkeen olen valmis ottamaan seuraavan askeleen urallani kohti pääomasijoittamisen kiehtovaa maailmaa!

Henriika Ylä-Nikkilä, Evlin syksyn 2021 Trainee-ohjelmaan osallistuja

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua