Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

White marble with beams of light heading down Unsplash 2000x1125 16 9 tiny

VVT Property Fund I Ky on myynyt modernin logistiikkakiinteistön Evli-Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimalle Erikoissijoitusrahasto Evli Vuokratuotolle. Kiinteistö sijaitsee lentokentän välittömässä läheisyydessä, Suomen vilkkaimmalla logistiikka-alueella Vantaa Aviapoliksessa. Kiinteistössä on vuokrattavaa pinta-alaa noin 6 600 m2, ja se on vuokrattu kokonaisuudessaan suomalaiselle Dayton Group Oy:lle.

CBRE toimi myyjän kaupallisena neuvonantajana ja Properta Asianajotoimisto juridisena neuvonantajana. Ostajan juridisena, verotuksellisena ja taloudellisena neuvonantajana toimi PwC.

Jan Olin, toimitusjohtaja, VVT Kiinteistösijoitus Oy kommentoi:

”Toteutunut transaktio on osoitus siitä, että poikkeuksellisena aikanakin voimme onnistuneesti toimeenpanna strategiaamme. Lyhyehkön omistuksen aikana ehdimme toteuttamaan tiettyjä pieniä kehitystoimenpiteitä, ja suotuisan markkinatilanteen siivittämänä myynti toteutui suunnitellusti.”

Heidi Launo, salkunhoitaja, Evli-Rahastoyhtiö Oy jatkaa:

”Olemme jo pidempään etsineet sopivaa logistiikka/varasto sijoitusta rahastoon lisäämään hajautusta ja on ilahduttavaa saada nyt tämä, kiinteistötyyppinsä ensimmäinen sijoitus mukaan salkkuun. Rahaston sijoitusstrategian mukaisesti kohde on vuokrattu pitkäaikaisesti vakavaraiselle, alallaan merkittävälle toimijalle ja sillä on lisäksi BREEAM ympäristösertifiointi.”

Henrik Calton, Head of Capital Markets, CBRE lisää:

“Kiinnostus logistiikkasektorin kiinteistöjä kohtaan jatkuu voimakkaana ja haasteena onkin ollut laadukkaiden kohteiden vähäinen tarjonta. Nyt toteutettu transaktio saavutti merkittävän kysynnän ja kovan kilpailun sekä kansainvälisten että kotimaisten sijoittajien kesken.”

Lisätietoja:

Heidi Launo, salkunhoitaja, Evli-Rahastoyhtiö Oy, +358 40 708 9519, heidi.launo@evli.com

Jan Olin, toimitusjohtaja, VVT Kiinteistösijoitus Oy, +358 50 420 1170, jan.olin@vvtkiinteistosijoitus.fi

Henrik Calton, Head of Capital Markets, CBRE Finland Oy, +358 40 820 8235, henrik.calton@cbre.com 

Evli on sijoittamiseen erikoistunut pankki, joka auttaa yhteisöjä, yrityksiä ja yksityishenkilöitä kasvattamaan varallisuuttaan. Tuote- ja palveluvalikoima sisältää sijoitusrahastoja, varainhoitoa ja pääomamarkkinapalveluita, vaihtoehtoisia sijoitustuotteita, osakeanalyysia, kannustinjärjestelmien hallinnointia ja yritysjärjestelypalveluita. Yhtiö tarjoaa myös asiakkaiden sijoitustoimintaa tukevia pankkipalveluita. Evli-konsernin hallinnoitavana on noin 15 miljardia euroa asiakkaiden varoja (netto 3/2021). Kiinteistörahastot ovat osa Evlin vaihtoehtorahastojen tarjontaa, joiden yhteenlaskettu hallinnoitavien varojen osuus on jo yli 1,2 miljardia. Erikoissijoitusrahasto Evli Vuokratuotto on Evli-Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoima rahasto, joka sijoittaa Suomessa sijaitseviin toimitilakiinteistöihin. Evli-Rahastoyhtiö Oy on Evli Pankin 100-prosenttisesti omistama tytäryhtiö. Evli Pankin palveluksessa työskentelee noin 270 henkilöä. Evli Pankki Oyj:n B-osake on listattu Nasdaq Helsingissä.

VVT Kiinteistösijoitus Oy on vuonna 2012 perustettu kiinteistösijoitusyhtiö, joka hallinnoi kotimaisiin toimitilakohteisiin sijoittavaa VVT Property Fund I Ky -rahastoa. Rahaston sijoittajat ovat Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, Valtion Eläkerahasto ja Tradeka-sijoitus Oy. Vuoden 2020 lopussa VVT:n hallinnoimien kiinteistösijoitusten yhteenlaskettu arvo oli yli 240 miljoonaa euroa. 

CBRE Finland Oy tarjoaa kiinteistöalan asiantuntijapalveluita kiinteistöjen omistajille, sijoittajille ja vuokralaisille Helsingin, Turun ja Jyväskylän toimipisteistä käsin. Palvelutarjontaamme kuuluu myynti-, osto- ja velkarahoitusjärjestelyneuvonanto, hotellineuvonanto, toimitilavuokraus, kiinteistöjohdon konsultointi ja vuokralaisedustus, kiinteistöomaisuuden hallinnointi, kauppakeskusjohtaminen, kiinteistöarviointi sekä toimitila- ja työympäristömuutokset. CBRE Finlandilla työskentelee noin 140 kiinteistöalan asiantuntijaa. www.cbre.fi 

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBG, Fortune 500 ja S&P 500 yritys) on maailman suurin kaupallinen kiinteistöpalvelu- ja sijoitusyhtiö (vuoden 2020 liikevaihdon perusteella). Yhtiön pääkonttori sijaitsee Dallasissa, Yhdysvalloissa. CBRE:llä on yli 100 000 työntekijää (osakkuusyhtiöt pois lukien) ja sen yli 530 toimistoa (osakkuusyhtiöt pois lukien) palvelevat kiinteistöjen omistajia, sijoittajia ja vuokralaisia eri puolilla maailmaa. CBRE tarjoaa kiinteistön myynti- ja leasingpalveluita ja niihin liittyvää strategista neuvontaa, yrityspalveluja, kiinteistö-, toimitila- ja projektijohtopalveluja, kiinnelainapalveluja, arviointipalveluja, kehityspalveluja, sijoitusten hoitopalveluja ja tutkimus- ja konsulttipalveluja. www.cbre.com

Aerial-view-Vantaa_SOME_tiny

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua