Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Evlilaiset 1

Evlin varainhoito sai syksyllä 2016 tiimiinsä uusia yksityispankkiireita. Uuden sukupolven tekijät pitävät arvokkaana konkareilta saamaansa oppia, mutta etsivät samalla omia vahvuuksiaan.

Evli haki keväällä 2016 vahvistusta varainhoito-yksikköönsä. Haussa oli yrittäjähenkisiä rahoitusalan ammattilaisia. Rekrytointikierroksen päätteeksi työssään aloitti elokuussa viisi uutta yksityispankkiiria; heistä kolme tuli talon sisältä ja kaksi ulkopuolelta.

Handelsbankenista tullut Emilia Roiha ja entinen OP-ryhmäläinen Antti Saarenmaa kertovat, että haastattelu Evlin toimesta oli tiukka.

– Kyllä siinä otettiin miehestä mittaa, Saarenmaa muistelee.

– Varmaa on, että meille ei jäänyt epäselväksi työn vaatimukset eikä organisaatiolle, keitä ovat palkkaamassa.

Nyt samassa tiimissä, vastapäätä toisiaan istuvat Roiha ja Saarenmaa kutsuvat itseään taistelupariksi.

– Kaikki on ollut uutta. ”Missä mennään” -päivityksissä käymme yhdessä läpi arjen ylä- ja alamäet, Roiha toteaa.

Evlin Sijoittajapalvelussa aiemmin työskennelleelle Jonathan Johanssonille siirto varainhoitoon sinetöitiin esimiehen kanssa käydyissä keskusteluissa.

Kokonaisuuksien hallintaa

Varainhoito-yksikössä on nyt kolmessa tiimissä yhteensä 24 yksityispankkiiria. Asiakkaat ovat yksityishenkilöitä, yrittäjiä ja yrityksiä, joiden sijoitustavoitteiden saavuttamiseksi tehdään pitkäjänteisesti töitä. 

– Uuteen työhön liittyy muun muassa yli 30 erilaista varainhoitostrategiaa sekä suuri määrä muita sijoitusratkaisuja. Oppiminen ottaa aikansa, mutta maksaa itsensä takaisin, Johansson toteaa.

 – Paras palkinto työstä on tyytyväinen asiakas.

Roiha jatkaa, että lisäksi täytyy ymmärtää, mitä markkinoilla tapahtuu laajemminkin.

– Joudumme työssämme jatkuvasti haastamaan itsemme, mikä edellyttää korkeaa motivaatiota, Roiha lisää.

– Työ vaatii analyyttisuutta, hyviä ihmissuhdetaitoja, luotettavuutta ja päämäärätietoisuutta. Työssä menestyminen edellyttää myös jatkuvaa kehittymistä, sillä aina on uutta opittavaa. Evlillä on vahva varainhoito-osaaminen ja meidän tehtävämme on auttaa asiakkaita saavuttaman tavoitteensa sen avulla, Saarenmaa pohtii.

Ensimmäisen puolen vuoden perusteella kollegat uskaltavat jo tehdä toisistaankin analyysia: Saarenmaata toiset pitävät hyvänä keskustelijana, joka osaa auttaa asiakkaita tunnistamaan tavoitteensa, Roihaa energisenä ja määrätietoisena persoonana, jonka nauru tarttuu muihinkin ja Johanssonia positiivisena ja aitona ihmisenä, joka saa hommat hoitumaan.

Selkeä suunta

Roiha ja Johansson ovat valmistuneet Hankenilta. Heidän ”homogeenisessa opiskelijaryhmässä oltiin eläkkeistä huolissaan jo nuorena”, kuten Roiha mainitsee. Johansson itse kertoo aloittaneensa sijoittamisen jo lukioikäisenä. Saarenmaa sen sijaan toteaa kuuluneensa kategoriaan ”kuukausisäästäjä” ennen siirtymistään rahoitusalalle.

Eri lähtökohdista huolimatta kaikki kolme ovat kiitollisia saamansa perehdytyksen määrään. Erityisesti he arvostavat avointa ilmapiiriä, jossa kysymyksiin saa nopeasti vastauksia ja kaikki työskentelevät yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

– Opin kollegoilta jatkuvasti uutta niin sijoittamiseen kuin asiakassuhdetaitoihinkin liittyen, Johansson toteaa.

Roiha arvostaa puolestaan sitä, että vaikka työtä onkin paljon, he hallitsevat itse työaikojaan.

– Pienten lasten vanhempina meille on tärkeää, että työnantajalta löytyy joustoa ja ymmärrystä. Olen myös positiivisesti yllättynyt, kuinka aktiivisesti täällä edistetään prosessien digitalisoimista.

Saarenmaa on myös huomannut, että vaikka he edustavat Evlissä nuorta sukupolvea, sujuu yhteistyö konkarien kanssa erinomaisesti. Jokainen tuo panoksellaan lisää vauhtia jo valmiiksi energiseen työyhteisöön.

Nuoret yksityispankkiirit pitävät varainhoidon tulevaisuuden näkymiä hyvinä. Vaikka Suomi ei ole vielä kärjessä yksityishenkilöiden sijoitusaktiivisuudella mitattuna, on suunta ylöspäin.

{{cta('826485a7-4e66-4e14-9562-30765f1b4fff')}}

Kuka

Antti Saarenmaa (34), Tradenomi
Yksityispankkiiri
Naimisissa, 3 lasta

Jonathan Johansson (33), KTM
Yksityispankkiiri
Kihloissa, 1 lapsi

Emilia Roiha (31), KTM
Yksityispankkiiri
Naimisissa, 2 lasta

Mitä Evlin Private Banking tarjoaa.

Teksti: Hanna Ojanpää
Kuvat: Sami Heiskanen