Oletko koskaan pohtinut millä todennäköisyydellä nykyinen sijoitussalkkusi toteuttaa asettamasi tavoitteet? Esimerkiksi eläkepäivinä realisoitavan salkun sisältö näyttää 50-vuotiaan silmin kovin toisennäköiseltä kuin 25-vuotiaan lähtökohdista käsin. Tai ainakin sen hyvin suurella todennäköisyydellä pitäisi näyttää...
Kaikki päämäärätietoinen ja pitkäjänteinen toiminta vaatii tavoitteita ja suunnitelmallisuutta, eikä varainhoito ja siihen kiinteästi liittyvä sijoittaminen ole tästä poikkeus. Realistinen tavoiteasetanta onkin ensimmäinen ja samalla tärkein osa sijoittamista.
Sijoitustavoitteiden saavuttamisessa oikean marssijärjestyksen ymmärtäminen on tärkeää, sillä moni sijoittaja käyttää huomattavan osan ajastaan pohtimalla mihin yksittäisiin rahastoihin tai osakkeisiin tulisi sijoittaa. Tavoiteohjautuvassa sijoittamisessa itse tuotevalinta tulee vasta koko prosessin lopussa.
Varainhoito kokonaisuudessaan onkin varsin suunnitelmallinen matka. Voit lukea siitä lisää tästä.
Varainhoidossa suunnitelma rakennetaan tavoitteiden pohjalta
Aluksi on tärkeää määritellä omat sijoitustavoitteet. Sen lisäksi sijoittajan on hyvä pohtia sijoittamisen aikajännettä sekä omaa riskinsietokykyään.
Ammattisijoittajat käyttävät sijoitusstrategioiden mallintamiseen skenaarioanalyysiä. Tietokoneiden laskentatehon nousu yhdistettynä digitalisaatioon voittokulkuun on tuonut skenaarioanalyysiin perustuvan tavoitehakuisen sijoittamisen yhä useamman sijoittajan ulottuville.
Ilmoittaudu mukaan "Sijoitustavoiteremontti 2018"-webinaariimme, niin kuulet lisää aiheesta sijoitusammattilaisiltamme.
{{cta('c43cdbaf-02f6-44f5-ba65-9de78db68e3f','justifycenter')}}