Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

White marble with beams of light heading down Unsplash 2000x1125 16 9 tiny

Valtteri Ahti (Ph.D., Economics) on nimitetty Evlin päästrategiksi 1.8.2021 alkaen. Valtterilla on vahva kokemus globaalin talouden ja pääomamarkkinoiden analyysitoiminnasta, ja hän on hyvin arvostettu sekä strategistina että julkisena talouskeskustelijana. Valtteri on aiemmin työskennellyt muun muassa Danske Bankin Markets-toiminnon päästrategistina ja Evlin pääekonomistina. Hän on koulutukseltaan taloustieteiden tohtori ja suorittanut akateemiset opintonsa Helsingin Yliopiston lisäksi arvostetuissa Cambridgen ja Yalen yliopistoissa.

Valtteri Ahti on aiemmin työskennellyt Evlissä vuosina 2011-2017. Nyt neljän vuoden poissaolon jälkeen hän palaa Evliin ja aloittaa Evlin päästrategina 1.8.2021.

”Olen ilahtunut palatessani Evliin, missä työskentelystä minulla on hyvin lämpimät muistot jo aiemmasta työhistoriastani. Arvostan Evlissä erittäin ammattimaista ja sitoutunutta henkilöstöä sekä mahdollisuutta toimia riippumattomasti. Arvostan myös yrityksen arvoja. Evlissä vallitsee hyvät suhteet työntekijöiden välillä, tietynlainen perhekulttuuri, jossa ihmiset viihtyvät. Tähän perheeseen on ilo palata”, Ahti toteaa.

Valtteri Ahti - Evli

Valtteri Ahti

Valtteri Ahti osallistuu Evlin varainhoidon globaalin talouden analyysitoimintaan sekä sijoitusnäkemyksen muodostamiseen, erityisesti makroanalyysin ja taktisen allokaationäkemyksen muodostamisen osalta. Evli tukeutuu analyysitoiminnassaan myös ulkopuoliseen riippumattomaan makroanalyysiin, esimerkkinä yhteistyö ja sen kehittäminen BCA Research -tutkimustalon kanssa.

”Pidän varainhoitotoiminnassa erityisesti siitä, että tilannekuvan ja oikeiden sijoitusnäkemysten muodostaminen vaatii kykyä analyyttiseen ja strategiseen ajatteluun sekä riittävään pitkäjänteisyyteen. Se sopii omalle luonteelleni erinomaisesti, ja taloustieteellinen koulutukseni tarjoaa siihen hyvän pohjan. On ilo tulla menestyvään suomalaiseen yritykseen, jonka varainhoito-osaamista on palkittu useaan otteeseen viime vuosina. Haluan myös olla aktiivisesti mukana nostamassa Evlin näkyvyyttä julkisessa talouskeskustelussa.”

Kim Pessala, Evlin Instituutiovarainhoidon johtaja, on innoissaan saadessaan toivottaa Ahdin tervetulleeksi takaisin Evliin.

”Valtteri on yksi alansa huippuosaajista ja tämän lisäksi myös näkyvä sekä valovoimainen persoona. Hänen osaamisensa ekonomistina ja strategistina on kiistämätöntä finanssialalla. Olemme erittäin iloisia, että hän palaa takaisin jatkamaan työtään kanssamme ja vahvistamaan varainhoitoamme. Evli on palkittu viime vuosina useaan kertaan Suomen parhaana yhteisö- ja private banking -varainhoitajana, joten tämän aseman vahvistaminen ja säilyttäminen asettaa myös sopivia haasteita. Tervetuloa takaisin, Valtteri!”  

Haastattelupyynnöt ja lisätietoja:

Valtteri Ahti, päästrategi, Evli Pankki Oyj, p. +358 50 3582928, valtteri.ahti@evli.com


Kim Pessala, Instituutiovarainhoidon johtaja, Evli Pankki Oyj, p. +358 9 4766 9141, kim.pessala@evli.com

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua