Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

White marble with beams of light heading down Unsplash 2000x1125 16 9 tiny

Evlin pääomarahastojen salkunhoitotiimi sai syksyllä uuden merkittävän vahvistuksen Richard Wanamosta (KTM, OTM, CAIA), jolla on yli 14 vuoden kokemus pääomamarkkinoilta. Aiemmin Wanamo työskenteli Nordeassa, jossa hän hoiti yli neljän miljardin arvoisia globaaleja pääomasijoituksia private equity -sijoituksista infrastruktuuri-, kiinteistö- ja metsärahastoihin. Wanamo tuo Evliin arvokasta kokemusta vaihtoehtoisten sijoitusstrategioiden suunnittelusta ja toteutuksesta.

Richard Wanamo on päävastuullinen salkunhoitaja pian lanseerattavassa, globaalisti infrastruktuurihankkeisiin sijoittavassa pääomarahastossa. Evlin uusi infrastruktuurirahasto tarjoaa pääsyn laadukkaimpiin infrarahastoihin globaalisti maksaen sijoittajilleen myös tasaista vuosittaista kassavirtaa. Sijoitusten pääasiallinen maantieteellinen kohdealue on Eurooppa, Pohjois-Amerikka ja muut OECD-maat.

Richard-WanamoRichard Wanamo

Pääomarahastoja luotsataan kokemuksella

Evlin listaamattomien osakkeiden sijoituksia luotsaa nyt erittäin kokenut kahdeksanhenkinen tiimi, jolla on erinomaiset pitkän aikavälin tulokset pääomarahastostrategioiden toteuttamisesta.

Evli hankki 2018 lopulla omistukseensa pääomarahastosijoittamisen konkarin, Kelonia Placering Oy:n, jonka myötä Evliin siirtyi noin 270 miljoonan euron suuruinen (9/2019) Evli Private Equity I Ky -rahasto sekä pitkän kokemuksen omaava salkunhoitotiimi. Merkittävät suomalaiset instituutiot ovat rahaston sijoittajia. Sisarrahasto, Evli Private Equity II Ky, lanseerattiin keväällä 2019, ja siihen on kerätty sijoituksina jo lähes 130 miljoonaa euroa. Evli Private Equity II jatkaa Kelonian tuotoltaan erittäin menestyksekästä sijoitusstrategiaa, jolla on yli 17 vuoden toimintahistoria. Rahaston kautta voi sijoittaa laadukkaimpiin ja vaikeasti saavutettaviin, niin sanottuihin buyout-pääomarahastoihin, jotka sijoittavat varansa listaamattomiin osakkeisiin.

Vaihtoehtorahastojen merkitys kasvussa

Vaihtoehtoisten sijoitustuotteiden kehittäminen ja myynti on keskeinen osa Evlin strategiaa, ja tällä hetkellä Evlin tuotevalikoimaan kuuluu myös Pohjoismaiden ja Euroopan lupaavimpiin kasvuyhtiöihin sijoittava Evli Growth Partners I -pääomarahasto sekä kolme kiinteistörahastoa: toimitilakiinteistöihin sijoittava Evli Vuokratuotto, hoivakiinteistöihin sijoittava Evli Healthcare I ja asuntokiinteistöihin sijoittava EAI Residential. Evli oli rahastomuotoisen kiinteistösijoittamisen edelläkävijä Suomessa aloittaessaan rahastomuotoisen kiinteistösijoittamisen ensimmäisenä Suomessa jo vuonna 2005.

Vaihtoehtoisten sijoitustuotteiden tarkoitus on kasvattaa varainhoitosalkkujen tuottopotentiaalia ja laajentaa hajautusta perinteisten korko- ja osakesijoitusten rinnalla. Samalla asiakkaalle tarjoutuu mahdollisuus osallistua vaikeapääsyisiin sijoituskohteisiin ammattilaisten johdolla. Suosio kasvaa instituutioiden lisäksi myös yksityissijoittajien keskuudessa. Esimerkiksi Evli Vuokratuottoon osallistuminen onnistuu 10 000 euron sijoitussummalla, ja rahasto on avoin merkinnöille vuosineljänneksittäin.

Evlin vaihtoehtorahastojen salkunhoidossa työskentelee jo yhteensä 17 henkeä, ja rahastojen yhteenlaskettu sijoitusvarallisuus on yli 855 miljoonaa euroa.


Lisätietoja:

Tero Tuominen, toimitusjohtaja, Evli-Rahastoyhtiö Oy, p. +358 50 439 2867, tero.tuominen@evli.com

Kim Pessala, johtaja, Instituutioasiakkaat, p. +358 9 4766 9141, kim.pessala@evli.com

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua