Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

White marble with beams of light heading down Unsplash 2000x1125 16 9 tiny

Evlin lainastrategioista vastaavaksi salkunhoitajaksi on nimitetty 1. syyskuuta 2020 alkaen Jussi Hyyppä (KTM). Hyyppä siirtyi Evliin Nordeasta, jossa hän on toiminut lainapääomamarkkinoiden parissa vuodesta 1997. Ennen Evliin siirtymistä hän toimi Managing Director -roolissa Leveraged Syndicate -yksikössä. Ensi töikseen Hyyppä ryhtyy rakentamaan Evlin uutta leveraged loans -nimistä omaisuusluokkaa.

Leveraged loans -sijoitustuotteet laajentavat ja täydentävät Evlin nykyistä, muun muassa high yield -joukkovelkakirjalainoihin perustuvaa rahastotarjontaa. ”Leveraged loansit ja high yield -joukkovelkakirjalainat täydentävät toisiaan siinä mielessä, että niillä molemmilla voidaan rahoittaa samanlaisia tai jopa samoja hankkeita, esimerkiksi yritysjärjestelyjä”, Jussi Hyyppä sanoo. “Usein on myös niin, että saman high yield -liikkeeseenlaskijan käyttämä rahoitus muuttuu esimerkiksi pääomasijoittajan omistusperiodin aikana leveraged-lainoista high yield -bondeiksi tai päinvastoin, jolloin on suuri etu, että sijoittajalla on mahdollisuus sijoittaa molempiin instrumentteihin, jos liikkeeseenlaskija ja sektori on tuttu ja mieluinen”, Hyyppä jatkaa.

Jussi HyyppäJussi Hyyppä

Merkittävin etu leveraged loans -rahastoissa on, että niiden kautta instituutiot, joilla ei ole omia asiantuntijaresursseja, ja yksittäiset piensijoittajat pääsevät pankkien ja institutionaalisten sijoittajien hallitsemille markkinoille. Tähän asti ne ovat olleet piensijoittajien saavuttamattomissa, koska niiden vaatimat minimisijoitukset ovat olleet verrattain korkeat.

Evlin sijoitusjohtaja Mikael Lundström on tulevasta leveraged loans -rahastosta mielissään. ”Olimme yksi ensimmäisistä pankeista eurooppalaisella high yield -joukkovelkakirjamarkkinalla ja nyt olemme ensimmäisten joukossa tarjoamassa leveraged loans -rahastoa Pohjoismaissa. Monta vuotta olemme suunnitelleet asiakastuotetta, joka tulisi rahastojen kautta sijoitettavien joukkovelkakirjalainojen rinnalle. Nyt tämä uusi omaisuusluokka toteutuu”, Lundström kommentoi.

Evlin yrityslainarahastojen taustalta löytyy ansioitunut korkotiimi, jolla on yli 20 vuoden menestyksekäs toimintahistoria Euroopan korkomarkkinoilta sekä pitkä erityisosaaminen pohjoismaisilta yrityslainamarkkinoilta, mukaan lukien luokittelemattomat yrityslainat. Leveraged loans -rahasto laajentaa Evlin tuotevalikoimaa huomattavasti, ja sen myötä Evli pystyy tarjoamaan asiakkaille laajemman tuoteportfolion ja paremman hajautusmahdollisuuden.

Lisätietoja:

Mikael Lundström, sijoitusjohtaja, Evli-Rahastoyhtiö Oy, p. +358 9 4766 9321, mikael.lundstrom@evli.com

Jussi Hyyppä, Head of Loan Strategies, Evli-Rahastoyhtiö Oy, p.+358 44 242 9596, jussi.hyyppa@evli.com

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua