Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

White marble with beams of light heading down Unsplash 2000x1125 16 9 tiny

Evli on tuonut markkinoille uuden Evli Impact Forest Fund I -vaihtoehtorahaston, joka tarjoaa instituutiosijoittajille ja varakkaille yksityishenkilöille pääsyn maailman johtaviin metsärahastoihin.

Evli on valinnut uudelle rahastolle globaalin sijoitusstrategian, koska kansainvälisen metsärahastosijoituksen tuotto-odotus on korkeampi kuin pohjoismaisissa metsäsijoituksissa: esimerkiksi USA:ssa metsäomaisuus on pitkällä aikavälillä tarjonnut yli 8 prosentin vuosituoton siinä missä Pohjoismaat vain 4,5 prosenttia vuodessa*.

”Puut kasvavat nopeammin kohdemaissamme, ja ilahduttavasti tämä nostaa sekä rahaston tuottoja että sen hiilivaikutusta. Esimerkiksi miljoonan euron sijoitus Evli Impact Forest Fund I -rahastoon poistaa arviolta noin 21.000 tonnia hiilidioksidia ilmakehästä. Rahaston hiilidioksidin poistovaikutusta seurataan ja siitä raportoidaan sijoittajille säännöllisesti”, kommentoi salkunhoitaja Roger Naylor.

Evli Impact Forest Fund I -rahastoa hoitaa kokenut kuuden henkilön salkunhoitotiimi päävastuullisena salkunhoitajana Roger Naylor (M.Sc. Forest Economics). Naylorilla on yli 16 vuoden kokemus sijoituksista metsärahastoihin.

Evlin rahasto toimii rahastojen rahasto -strategialla, jonka perusteella sijoitussalkkuun valitaan globaaleista metsärahastoista 6-8 parasta. Rahasto keskittyy matalan riskin strategioihin ja maihin. Suurin osa investoinneista kohdistuu Yhdysvaltoihin, Australiaan ja Uuteen-Seelantiin.

”Noin 65 prosenttia salkkumme metsäsijoituksista on USA:ssa. Siellä metsät tarjoavat hyvää kassavirtaa ja sijaitsevat seuduilla, joissa on metsäteollisuutta. Toinen tärkeä kohde ovat Etelä-Amerikan metsäplantaasit, joissa puunkasvu on harvinaisen nopeata: esimerkiksi paikallinen eukalyptuspuu kasvaa monta kertaa nopeammin kuin eurooppalaispuut”, sanoo Naylor.

Evli-Rahastoyhtiön toimitusjohtajan, Tero Tuomisen, mukaan Evli Impact Forest Fund I on luonnollinen jatkumo Evlin vaihtoehtorahastojen tuotetarjoamaan. “Metsäsijoittaminen täydentää Evlin vaihtoehtoisten sijoitustuotteiden tarjontaa, ja tämän myötä asiakkaille voidaan tarjota entistä parempi mahdollisuus hajauttaa sijoitussalkkujaan. Lisäksi metsäsijoittaminen on defensiivinen sijoitusluokka, joka kestää hyvin suhdannevaihteluja”, hän sanoo.

Evlin vaihtoehtoisten sijoitustuotteiden tuotetarjonta kattaa kiinteistöt, listaamattomat osakkeet, infrastruktuurin ja metsän, ja niihin sijoitetaan yhteensä kahdeksan rahaston voimin. Evlin vaihtoehtoisten sijoitustuotteiden osaaminen juontaa juurensa vuoteen 2005, jolloin Evli aloitti rahastomuotoisen kiinteistösijoittamisen ensimmäisenä Suomessa. Tänä päivänä vaihtoehtorahastojen salkunhoidossa työskentelee 20 henkilöä, ja rahastojen yhteenlaskettu asiakasvarallisuus on ylittänyt miljardi euroa.


Katso myös: Evli Impact Forest Fund I -verkkosivu


Lisätietoja:

Tero Tuominen, toimitusjohtaja, Evli-Rahastoyhtiö Oy, p. +358 50 439 2867, tero.tuominen@evli.com


*Lähteet: NCREIF & Luke (Natural Resources Institute Finland)

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua