Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Trainee-Lotta-Westerlund-SOME-tiny

Aloitin Evlin Corporate Finance -tiimissä harjoittelijana helmikuussa 2024 ja opiskelin samalla Hankenilla rahoitusta maisterivaiheessa. Ennen Evlin Trainee-ohjelmaa minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta Corporate Finance -työstä, mutta olin jo pidemmän aikaa tiennyt, että tehtävät Corporate Financen parissa kiinnostavat minua.

Corporate Financessa saa olla osa yritysten isoja muutoksia, tehdä töitä yritysten johdon kanssa sekä edistää muutosta parempaan suuntaan. Mielestäni suurimman vaikutuksen ja laajimman tietämyksen liike-elämästä voi saavuttaa Corporate Finance -maailmassa.  

Pidän työn tekemisestä ja koen, että tekemällä oppii parhaiten. Harjoitteluni aikana olen oppinut paljon esimerkiksi valuaatioon liittyen, saanut uusia teknisiä taitoja sekä ymmärrystä yritysten osto- ja myyntiprosesseista. Pidän Corporate Finance -työn nopeatempoisuudesta ja siitä, että tehtävissä pääsee hyödyntämään sekä analyyttisia että sosiaalisia taitoja, ja tuottamaan arvokkaita tuloksia. Harjoittelun aikana olen päässyt työskentelemään erilaisten tehtävien parissa, mikä on ollut hauskaa ja tuonut vaihtelua työhön.

“Jos työntekijänä näyttää, että haluaa oppia enemmän jostain tietystä asiasta, niin toivetta kuunnellaan” 

Harjoittelujaksoni aikana minulle näkyi konkreettisesti se, että Evlissä halutaan panostaa työntekijöihin ja jatkuvaan oppimiseen. Jos työntekijänä näyttää, että haluaa oppia enemmän jostain tietystä asiasta, niin toivetta kuunnellaan ja työntekijä pyritään ohjaamaan sellaisiin tehtäviin, joissa on mahdollisuus oppia juuri kyseisestä asiasta. Esimerkiksi minun tiimissäni, kun halusi oppia tietystä alueesta enemmän, niin toivetta kuunneltiin ja sain alueeseen liittyviä tehtäviä, toki riippuen millaisia projekteja oli sillä hetkellä tekeillä.

Olen myös koko harjoittelujakson aikana kokenut, että on ollut helppoa kysyä keneltä tahansa apua ja kaikki tiimissäni ovat olleet todella kannustavia ja auttavaisia. Tiimissäni oli avoin ja rehellinen ilmapiiri, eikä tuntuvaa hierarkiaa tiimiläisten välillä ollut. Tätä arvostan paljon ja se on myös omien arvojeni ja edustamieni asioiden mukaista. Tämä näkyi esimerkiksi siinä, että ihmiset puhuivat tiimissä suoraan ja kertoivat mielipiteensä avoimesti. 

”Pidän tärkeänä, että työn ja vapaa-ajan välillä on selkeä raja” 

Minulle on tärkeää, että työ ei mene hyvinvoinnin edelle ja että työn ja vapaa-ajan välillä on selkeä raja. Tätä tasapainottamista vaikeuttaa se, että opiskelen yhä, joten ”vapaa-aika” kuluu helposti lähes kokonaan opintojen parissa. Kavereiden ja perheen näkeminen, treenaaminen tai kävelylenkit podcasteja kuunnellen antavat minulle energiaa ja yritänkin raivata mahdollisimman paljon tälle aikaa arkeeni. Myös Evlissä on mielestäni hyvä työn ja vapaa-ajan tasapaino, ja tämä onkin yksi syy siihen miksi hain Evlille. Esimerkiksi kollegani pitivät hyvin huolta siitä, etten tehnyt liikaa töitä ja ettei käynyt niin, että minulla olisi ollut tiimissä eniten töitä. Lisäksi projektit ja deadlinet tulivat tietoon hyvissä ajoin, mikä helpotti työskentelyä. 

”Ympärillä olevat ihmiset tekevät elämästä hauskaa ja koen, että sama pätee työpaikalla” 

Kuten kaikissa asioissa, ympärillä olevat ihmiset tekevät elämästä hauskaa ja koen, että sama pätee työpaikalla. Sanoisin, että kaikista mukavinta on ollut tutustuminen uusiin ihmisiin sekä Evliin yrityksenä. Olen kiitollinen tiimilleni siitä, että he ovat ottaneet minut niin ystävällisesti vastaan, olleet joustavia ja luoneet rentoa tunnelmaa. Olen myös tutustunut toisten tiimien harjoittelijoihin, käynyt heidän kanssaan yhdessä lounaalla ja olemme esimerkiksi yhdessä järjestäneet trainee-illan. Olen myös osallistunut erilaisiin tapahtumiin ja sitä kautta tutustunut myös muissa tiimeissä työskenteleviin kollegoihin. Osallistuimme Evlin porukalla esimerkiksi Helsinki City Run -juoksutapahtumaan, josta päällimmäisenä jäi mieleen, kuinka hyvä yhteishenki Evlin juoksijoiden kesken oli ja kuinka kannustimme toisiamme. Itsekin sain hyvin energiaa loppuspurttiin, kun tiimikaverit kannustivat minua loppusuoralla. 

Aurinkoisesta Helsinki City Run -juoksutapahtumasta jäi päällimmäisenä mieleen evliläisten hyvä yhteishenki.
Aurinkoisesta Helsinki City Run -juoksutapahtumasta jäi päällimmäisenä mieleen evliläisten hyvä yhteishenki.  

Kaiken kaikkiaan harjoittelusta on ollut minulle paljon hyötyä ja koen, että Evlin tiivis Corporate Finance -tiimi oli todella hyvä paikka aloittaa mahdollinen ura Corporate Finance -tehtävien parissa. Koen, että olen saanut harjoittelun avulla tärkeimmät työkalut käyttööni, jotta voin menestyä tämän alan työtehtävissä. Evlissä on hyvä työympäristö, jossa saa tukea kollegoilta, ja tulen ehdottomasti pitämään yhteyttä työkavereihini myös harjoittelujakson jälkeen. 

Lotta Westerlund, kevään 2024 trainee

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua