Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Aaron blanco tejedor b8 Mwo34av Ao unsplash

Hakiessani Evlin trainee-ohjelmaan minulla oli Evlistä positiivinen, mutta melko pintapuolinen mielikuva. Tiesin, että yritys oli menestynyt hyvin työntekijöiden tyytyväisyyskyselyissä ja että Evli on ollut paras instituutiovarainhoitaja Suomessa useana vuonna peräkkäin. Lisäksi haastatteluvaiheessa huomasin, miten pitkiä työuria ihmisillä on Evlillä, mikä on myös mielestäni positiivinen merkki.

”Minulla klikkasi hyvin esimieheni kanssa jo haastatteluvaiheessa ja myöhemmin muun tiimin kanssa. Yleisesti ottaen koen, että Evlillä on todella hyvä ilmapiiri ja kaikki ovat olleet helposti lähestyttäviä ja olen tuntenut itseni tervetulleeksi ensimmäisestä päivästä alkaen. Osaltaan tähän vaikuttaa Evlin matala hierarkia. Esimerkkinä tästä, harjoittelijan ja toimitusjohtajan välissä on organisaatiossa vain kaksi ihmistä, mikä on harvinaista pörssiyhtiössä ja usein hierarkkiseksi koetulla rahoitusalalla.

Työ kansainvälisessä instituutiovarainhoidon myynnissä on ollut kiinnostavaa, koska Evli kasvaa vahvasti Euroopassa tällä hetkellä. Työssäni olen päivittänyt useita eri tietokantoja, osallistunut kokouksiin sekä päivittänyt ja tehnyt uusia myyntimateriaaleja. Asiakasrajapinnassa työskennellessäni on ollut mielenkiintoista nähdä, miten ulkoiset ja sisäiset prosessit toimivat ja nivoutuvat yhteen parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Myynnissä oppii muitakin tärkeitä taitoja, jotka ovat tärkeitä työuraa ajatellen. Vakuuttava esiintyminen, tehokas viestintä ja mielipiteiden perustelu sekä asiakaslähtöinen ajattelutapa ovat muutamia hyviä esimerkkejä laajasta repertuaarista, joita tässä työssä on päässyt kehittämään.

Ensimmäisestä viikosta alkaen olen saanut vaikuttaa siihen, mitä työtehtäviä haluaisin tehdä ja mielenkiintoisinta on ollut esiintyminen asiakastapaamisissa. Tämä on mielestäni hieno luottamuksen osoitus harjoittelijalle. Perehdytys ja työskentely onnistuivat mielestäni hyvin, vaikka molemmat on jouduttu tekemään etänä lähes koko harjoittelujaksoni ajan. Olen myös saanut opiskeltua täyspäiväisesti työskennellessäni Evlillä, mikä on onnistunut joustavien työaikojen ja esimiehen ansiosta.

Suosittelen haastamaan itseäsi ja hakemaan mukaan seuraavan Trainee-haun avautuessa. Evlillä saat kokonaisvaltaisen kuvan koko rahoitusalasta, koska harjoittelijoille järjestetään perehdytykset jokaiseen Evlin toimintoon, jolloin pääset myös esittämään kysymyksiä ja kuulemaan enemmän siitä, millaista on työskennellä eri tehtävissä. Trainee-jakso antaa myös paremman kuvan siitä, millaisiin tehtäviin haluaa työllistyä valmistumisen jälkeen. Tämän avulla voi yhä opiskellessaan valita kursseja, jotka auttavat työllistymään mielenkiintoisiin tehtäviin tulevaisuudessa.”

Samuel Sirviö, Evlin kevään 2021 Trainee-ohjelmaan osallistuja

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua