Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Petre Pomell1600x900

Mitä omaisuusluokkia, markkinoita, valuuttoja tai tyylejä valita sijoitussalkkuun?  Millaisia keinoja digitaalisen varainhoitopalvelun eli "roboadvisorin" sijoituksia hoitava salkunhoitaja käyttää ylläpitääkseen mielekästä tuottotasoa ja hajauttaakseen asiakkaiden varat järkevästi?Osakemarkkinoiden uudet huiput ja korkotason mataluus ovat kärjistäneet sijoittajien ja varainhoitajien mielipiteet suosikeista ja inhokeista. Maa- ja korkojakauma on monilla varsin samanlainen, mikä tekee lisätuoton saamisesta haastavaa.

Allokaation lisäksi tuottoa voi tehdä esimerkiksi paneutumalla yksittäisen sijoitusinstrumentin valintaan, ajoittamalla kaupankäyntiä järkevästi tai painottamalla sektorirotaatiota salkussa, jolloin lisätuottoa haetaan reaalitalouden suhdannekiertoa hyödyntämällä.

Valinta on tavoitteesta kiinni

Sijoituskohteen hyvyys riippuu sijoittajasta ja hänen tavoitteestaan. Täydet viisi tähteä saavuttanut rahastokin saattaa jollekin olla liian riskipitoinen. Sijoituskohdetta kannattaa harkita, jos se parantaa tuottoa tai laskee sijoitussalkun riskiä. Itse tavoittelen tasaisen hyvää, kulut helposti kattavaa tuottoa. Rahaston valintakriteereinä korostuvat myös salkunhoitajan osaaminen, hyvä hajautus ja kulut.

Sijoituksissaan voi tyylistä tai alueesta riippuen hyödyntää aktiivista rahastoa, suoraa sijoitusta tai passiivista indeksituotetta. Monet eurooppalaiset aktiivirahastot lyövät passiiviset tuotteet laudalta. Euroopassa vertailuindeksin ylittävän lisätuoton tekeminen on tavanomaisempaa kuin USA:ssa, jossa aktiivirahastojen on vaikeampaa muodostaa syklin yli ulottuvaa ylituottoa sijoitusmarkkinoiden tehokkuuden takia.

{{cta('71fe8c8e-1326-4e6e-b3cf-9dd238f858f8','justifycenter')}}

 

Tavoitehakuista sijoittamista inhimillisellä otteella

Evlissä digitaalista varainhoitopalvelua kutsutaan Evli Digitaliksi. Siinä yhdistyvät tavoitehakuisen sijoittamisen, digitaalisuuden ja kokeneiden, Suomen suurimpien instituutioiden varoja hoitavien sijoitusammattilaisten parhaat puolet.

Kiitos kun jaksoit lukea. 

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua