Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Marble augustine wong 623184 unsplash SOME20tiny

Evli-Rahastoyhtiö Oy:n (”Evli”) hallitus on päättänyt muuttaa Evlin hallinnoimien sijoitusrahastojen ja erikoissijoitusrahastojen sääntöjä. Sääntömuutokset koskevat Evlin hallinnoimia sijoitusrahastoja ja sijoituksille avoimia erikoissijoitusrahastoja (pois lukien AJ Evli Value Hedge ja suljetut vaihtoehtorahastot) sekä sijoitusrahastojen yhteisiä sääntöjä. Sääntömuutokset tulevat voimaan 18.12.2023.

Keskeiset sääntömuutokset ovat seuraavat:

  • Sijoitusrahastojen Evli Globaali Korko, Evli Optimaalivarainhoito, Evli Osake, Zenito UK Value Fund ja Zenito UK Silver and Gold sekä erikoissijoitusrahastojen Evli Vuokratuotto II ja Evli Logistiikkakiinteistöt rahasto-osuudet koostuvat jatkossa 10 000 murto-osasta (aiemmin 100 000). Muutoksen myötä säännöt ovat harmonisoitu tältä osin kaikissa Evlin hallinnoimissa sijoitus- ja erikoissijoitusrahastoissa.

  • Sijoitusrahastojen Evli Globaali Korko, Evli Optimaalivarainhoito ja Evli Osake säännöt koostuvat jatkossa rahastokohtaisista säännöistä ja Evlin sijoitusrahastojen yhteisistä säännöistä.

  • Evlin hallinnoimat korkorahastot voivat tehdä jatkossa sijoituksia johdannaisiin, joiden kohde-etuutena on korko tai koron vaihtoon liittyvä sopimus. Muutos koskee seuraavia sijoitusrahastoja: Sijoitusrahasto Evli Globaali Korko, Sijoitusrahasto Evli Green Corporate Bond, Sijoitusrahasto Evli High Yield Yrityslaina, Sijoitusrahasto Evli Investment Grade Yrityslaina, Sijoitusrahasto Evli Kehittyvät Markkinat Yrityslaina, Sijoitusrahasto Evli Likvidi, Sijoitusrahasto Evli Lyhyt Yrityslaina, Sijoitusrahasto Evli Nordic 2025 Target Maturity, Sijoitusrahasto Evli Pohjoismaat Yrityslaina, Sijoitusrahasto Evli Target Maturity Nordic Bond 2023, Sijoitusrahasto Evli Valtionobligaatio ja Sijoitusrahasto Evli Yrityslaina.

  • Erikoissijoitusrahastot Evli Logistiikkakiinteistöt ja Evli Vuokratuotto II eivät tuota jatkossa puolivuosikatsauksia. Muutoksella ei ole vaikutusta muuhun rahastojen sijoittajille tuottamaan raportointiin.

  • Erikoissijoitusrahastojen Evli Logistiikkakiinteistöt ja Evli Vuokratuotto II arvonlaskentapäivä on jatkossa kunkin kalenterivuoden maaliskuun, kesäkuun, syyskuun ja joulukuun viimeinen päivä (aiemmin viimeinen pankkipäivä). Muutoksen myötä rahaston lunastus- ja merkintäpäivä on rahastokohtaisissa säännöissä määrättyjen kalenterikuukausien viimeinen päivä (aiemmin viimeinen pankkipäivä).

  • Erikoissijoitusrahastojen Evli Logistiikkakiinteistöt ja Evli Vuokratuotto II sääntömuutoksista voidaan jatkossa ilmoittaa osuudenomistajille osuudenomistajan suostumuksella myös sähköpostitse. Aiemmin sääntömuutoksista on voitu ilmoittaa osuudenomistajille postitse tai verkkosivuilla.

  • Erikoissijoitusrahasto Evli Q7:n pitkän ajan volatiliteettitavoite nousee 10 prosenttiin ja rahaston sijoitusaste voi olla enintään 200 prosenttia.

  • Erikoissijoitusrahasto Evli Leveraged Loan voi sijoittaa enintään 10 prosenttia varoistaan toisten sijoitus- ja vaihtoehtorahastojen osuuksiin edellyttäen, että nämä kohderahastot voivat sääntöjensä mukaisesti sijoittaa enintään 10 prosenttia toisiin rahastoihin. Lisäksi rahasto voi tehdä sijoituksia myös johdannaisiin, joiden kohde-etuutena on korko tai koron vaihtoon liittyvä sopimus.

  • Lisäksi sijoitusrahastojen yhteisissä säännöissä sekä rahastokohtaisissa säännöissä on tehty muita teknisluonteisia muutoksia, kuten muutettu avaintietoesite-julkaisun nimi nykyiseen avaintietoasiakirjaan.

Finanssivalvonta on vahvistanut edellä kuvatut sijoitusrahastojen sääntömuutokset 25.10.2023. Muutetut rahastojen säännöt tulevat voimaan 18.12.2023 ja koskevat kaikkia osuudenomistajia. Sääntömuutokset eivät vaadi osuudenomistajilta toimenpiteitä.

Evlin rahastojen päivitetyt säännöt ovat saatavilla 17.11.2023 mennessä osoitteesta www.evli.com/rahastosaannot tai Sijoittajapalvelustamme. Sijoittajapalvelumme vastaa mielellään kysymyksiinne muutetuista säännöistä ja rahastosijoittamisesta puhelimitse (09) 4766 9701 tai sähköpostitse info@evli.com arkipäivisin kello 9.30-16.30 (Suomen aikaa, CET+1).

EVLI-RAHASTOYHTIÖ OY

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua