Siirry sisältöön
Valkoinen marmori, josta valonsäteet suuntautuvat alaspäin.

Evli-Rahastoyhtiö Oy:n (”Evli”) hallitus on päättänyt muuttaa hallinnoimiensa sijoitusrahastojen Evli Hannibal, Evli Silver and Gold ja Zenito UK Value Fund sääntöjä. Lisäksi tehdään muutoksia Evli Silver and Gold sekä Zenito UK Value Fund osuussarjoihin ja vertailuindekseihin. Alla tarkemmin kuvattavat sääntö- ja muut muutokset tulevat voimaan 30.9.2024.

Evli Hannibal: 
 

  • Rahaston (ISIN: FI0008811971) säännöt harmonisoidaan muiden Evlin hallinnoimien rahastojen kanssa siten, että rahaston säännöt koostuvat jatkossa rahastokohtaisista säännöistä sekä Evlin hallinnoimien rahastojen yhteisistä säännöistä. 
     
  • Rahasto on jatkossa auki lunastuksille ja merkinnöille jokaisena suomalaisena pankkipäivänä, joka on rahaston sääntöjen mukainen aukiolopäivä. 
     
  • Rahastosta tulee Tiedonantovelvoiteasetuksen artikla 8 mukainen eli se edistää ympäristöön ja yhteiskuntaan liittyviä ominaisuuksia muiden ominaisuuksien ohella. 
     
  • Tuottosidonnaisen hallinnointipalkkion malli muuttuu. Uuden mallin mukaisesti rahasto-osuussarjan arvon tulee ylittää korkein historiallinen arvonsa ja rahasto-osuussarjan tuoton tulee ylittää rahastoesitteessä mainittu kynnystuotto tai vertailuindeksin mukainen tuotto viimeisen 24 kuukauden ajalta. Mikäli edellä mainitut molemmat ehdot täyttyvät, lasketaan seuraava tuottoluku: arvonlaskentapäivän rahasto-osuussarjan arvon ja historiallisen korkeimman arvon välinen tuotto. Tuottosidonnaisen palkkion enimmäismäärä edellä määritetystä tuottoluvusta on ilmoitettu rahaston säännöissä. Lisätietoja tuottosidonnaisesta palkkioista ja esimerkkejä sen soveltamisesta on saatavilla rahastoesitteestä, kun edellä kuvattu sääntömuutos tulee voimaan. 
     

Zenito UK Value Fund:
 

  • Rahaston nimi muuttuu ja se on jatkossa Evli UK Value Fund.
     
  • Rahaston säännöt harmonisoidaan muiden Evlin hallinnoimien rahastojen kanssa siten, että rahaston säännöt koostuvat jatkossa rahastokohtaisista säännöistä sekä Evlin hallinnoimien rahastojen yhteisistä säännöistä.
     
  • Rahastosta tulee Tiedonantovelvoiteasetuksen artikla 8 mukainen eli se edistää ympäristöön ja yhteiskuntaan liittyviä ominaisuuksia muiden ominaisuuksien ohella. 
     
  • Tuottosidonnaisen hallinnointipalkkion malli muuttuu kuten edellä Evli Hannibal -rahaston kohdalla on kuvattu.
     
  • Rahaston osuussarjoihin ja vertailuindeksiin tehdään seuraavat muutokset: 
    • Rahaston tuottosidonnaisen palkkion laskennassa käytetään FTSE All-Share Indexin tuottoa vertailutuottona, mutta rahastolla ei ole ollut virallista tuoton vertailuindeksiä. FTSE All-Share Index on myös jatkossa rahaston virallinen tuoton vertailuindeksi, joka näkyy esimerkiksi rahaston kuukausikatsauksessa.
    • Rahaston A-osuussarja (ISIN: FI4000496724) nimetään uudelleen B-osuussarjaksi ja minimimerkintäsumma muutetaan 1 000,00 euroon (aiemmin 100,00 euroa). Osuussarjan vuotuinen kiinteä hallinnointipalkkio 1,50 % ja tuottosidonnainen palkkio 15,00 % pysyvät ennallaan.
    • Nykyinen B-osuussarja (ISIN: FI4000496732) sulautetaan C-osuussarjaan (ISIN: FI4000496740), joka nimetään uudelleen IB-osuussarjaksi. Osuussarjan vuotuinen kiinteä hallinnointipalkkio 0,80 %, tuottosidonnainen palkkio 8,00 % ja minimimerkintäsumma 3 000 000,00 euroa pysyvät ennallaan.
       

Evli Silver and Gold:
 

  • Rahaston tuottosidonnaisen hallinnointipalkkion laskentaa muutetaan samalla tavalla kuin edellä Evli Hannibal ja Zenito UK Value -rahastojen osalta on kuvattu.
     
  • Rahaston osuussarjoihin ja tuottosidonnaisen palkkion laskennassa käytettävään vertailuindeksiin tehdään seuraavat muutokset: 
    • Rahaston A-osuussarja (ISIN: FI4000188974) sulautetaan nykyiseen B-osuussarjaan (ISIN: FI4000188982) ja sarjan minimimerkintäsumma muutetaan 1 000,00 euroon (aiemmin 100 000,00 euroa). Nykyiset A-osuussarjan osuudenomistajat hyötyvät B-osuussarjan edullisemmasta hinnoittelusta. B-osuussarjan vuotuinen kiinteä hallinnointipalkkio 1,00 % ja tuottosidonnainen palkkio 10,00 % pysyvät ennallaan.
    • Rahaston C-osuussarja (ISIN: FI4000188990) nimetään uudelleen IB-osuussarjaksi. Osuussarjan vuotuinen kiinteä hallinnointipalkkio 0,80 %, tuottosidonnainen palkkio 8,00 % ja minimimerkintäsumma 3 000 000,00 euroa pysyvät ennallaan.
    • Rahaston tuottosidonnaisen palkkion laskennassa käytettävä yhdistelmäindeksi on jatkossa 50 % MSCI ACWI Metals and Mining Index ja 50 % NYSE Arca Gold Miners Index. Jälkimmäinen indeksi korvaa nykyisin käytössä olevan FTSE Gold Mines Indexin.
       

Sääntö- ja osuussarjamuutokset koskevat kaikkia osuudenomistajia. Muutokset eivät vaadi toimenpiteitä osuudenomistajilta.

Rahastojen päivitetyt säännöt ovat saatavilla 29.8.2024 mennessä osoitteesta evli.com/rahastosaannot tai Sijoittajapalvelustamme. Sijoittajapalvelumme vastaa mielellään kysymyksiinne muutetuista säännöistä ja rahastosijoittamisesta puhelimitse (09) 4766 9701 tai sähköpostitse info@evli.com arkipäivisin kello 9.30-16.30 (Suomen aikaa, CET+1).


EVLI-RAHASTOYHTIÖ OY

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua