Siirry sisältöön
Moderni rakennus, jolla on metallirakenne.

Evli Yrityslaina -rahasto juhlistaa tänä vuonna 25-vuotista taivaltaan. 14.9.1999 perustettu rahasto on yksi Suomen vanhimmista ja pitkäaikaisimmista yrityslainarahastoista. Edelläkävijärahasto oli ensimmäinen suomalainen rahasto, joka tarjosi sijoittajille pääsyn eurooppalaisten yritysten joukkovelkakirjalainamarkkinoille, ja sen menestys on ollut ainutlaatuisen vahvaa jo neljännesvuosisadan.

Pitkän koron yrityslainarahasto Evli Yrityslaina sijoittaa varansa pääasiassa eurooppalaisten yritysten liikkeeseen laskemiin euromääräisiin joukkovelkakirjalainoihin. Rahaston sijoitusstrategia perustuu huolelliseen analyysiin ja hajautukseen, mikä on mahdollistanut vakaan tuoton pitkällä aikavälillä. Rahaston tarinasta tekee ainutlaatuisen myös se, että sen salkunhoitaja on pysynyt samana läpi vuosien ja erilaisten markkinatilanteiden.

"Kun perustimme Evli Yrityslaina -rahaston 25 vuotta sitten, tavoitteenamme oli luoda sijoittajille uusi ja ainutlaatuinen mahdollisuus päästä osalliseksi kehittyvistä yrityslainamarkkinoista. Tässä olemme onnistuneet. Olemme ylpeitä siitä, että rahastomme on kestänyt aikaa ja tarjonnut sijoittajille vakaata tuottoa läpi erilaisten markkinatilanteiden”, kertoo rahaston salkunhoitaja ja pitkäaikainen finanssialan asiantuntija Mikael Lundström. Lundström on ollut mukana rahaston perustamisesta saakka, tehden hänestä myös yhden Suomen pitkäaikaisimpia salkunhoitajia.

Myös Euroopan tasolla merkittävän pitkäikäisen rahaston strategia on ollut perustana Evlissä muillekin menestyksekkäille strategioille. Tämän seurauksena Evli on valittu monesti parhaaksi korkotaloksi Euroopassa. Viimeksi aiemmin tänä vuonna Lipper valitsi Evlin parhaaksi pieneksi korkotaloksi Ranskassa.

Evli Yrityslaina -rahaston menestys heijastaa myös yrityslainojen suosion kasvua sijoituskohteena. Evlin vahva osaaminen juuri yrityslainamarkkinoissa näkyy myös Evli Yrityslaina -rahaston saamissa kansainvälisissä noteerauksissa. Rahasto on palkittu useilla alan palkinnoilla, ja se on sijoittunut Morningstarin parhaaseen neljännekseen sekä 1, 3, 5, 10 että 15 vuoden tarkastelussa. Tämä osoittaa, että rahaston strategia toimii sekä nousu- että laskumarkkinoilla.

“Historiallisesti katsottuna erityisesti tämän hetken markkinat ovat otolliset rahastolle. Korkotason noustua hyvän luottoluokituksen yritysten velkakirjat kasvattivat suosiotaan korkomarkkinoilla. Vaikka markkinatilanne nyt muuttuu, katsomme luottavaisina tulevaisuuteen. Rahastomme on menestynyt hienosti myös yli viime neljännesvuosisadan haastavien markkina-aikojen. Pitkäjänteinen ja analyyttinen lähestymistapa tuottaa jatkossakin tulosta. Kiitämme sijoittajiamme luottamuksesta näiden 25 vuoden aikana ja odotamme innolla seuraavia vuosikymmeniä,” Lundström sanoo.

Evlin korkosijoitustiimi on vuosien varrella kasvanut yhdestä henkilöstä kymmeneen asiantuntijaan, jotka keskittyvät pääasiassa yrityslainoihin. Evlin hallinnoitavat varat yrityslainoissa on ovat noin 6 miljardia euroa.

Mikael Lundström

  • Evli-Rahastoyhtiön sijoitusjohtaja
  • Ura Evlissä alkoi korkoanalyytikkona vuonna 1996
  • Toiminut salkunhoitajana sekä Evli Yrityslaina -rahastossa sen perustamisesta lähtien vuodesta 1999, että Evli High Yield Yrityslaina -rahastossa sen perustamisesta lähtien vuodesta 2001
  • Sijoittanut aktiivisesti Euroopan yrityslainamarkkinoille niiden perustamisesta lähtien ja johtanut lukuisia erittäin menestyksekkäitä sijoitusstrategioita
  • Koulutukseltaan Lundström on kauppatieteiden maisteri

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua