Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Droplets20on20a20withering20leaf20of20sedge20in20autumn SOME20tiny2028129

Trainee-jaksoltani Evlissä sain monta ainutlaatuista kokemusta ja konkretiaa siihen, mitä tavoittelemani urapolku finanssialalla voikaan tarkoittaa.

Harjoittelujaksoni jakautui kolmen eri tiimin välille. Ensimmäisen kuukauteni työskentelin osana kotimaista instituutiovarainhoidon myyntiä, josta puolestaan jatkoin kuukaudeksi kansainväliseen instituutiovarainhoidon myyntiin. Viimeiset kaksi kuukautta toimin osana pohjoismaista osakesalkunhoitoa. Jokaisessa tiimissä pääsin toteuttamaan erilaisia innostavia projekteja. Projektien aiheiden osalta minulla oli joko erinomainen tuuri, tai tehtäväni olivat evliläisten toimesta räätälöity osuvasti tiimien tarpeiden ja kiinnostuksen kohteideni mukaan, sillä jokainen projekteistani oli poikkeuksellisen mielenkiintoinen. Trainee-jaksoltani Evlissä sain monta ainutlaatuista kokemusta ja konkretiaa siihen, mitä tavoittelemani urapolku finanssialalla voikaan tarkoittaa.

"Pääsin osallistumaan yhteistyöhön Evlin kansainvälisten yhteistyökumppaneiden, salkunhoitajien, markkinoinnin, data-analyytikoiden ja tietenkin toisten tiimiläisten kanssa"

No mitä nämä ainutlaatuiset kokemukset olivat? Aloitin aikani kotimaisessa instituutiovarainhoidon myynnissä kirveenheittokisalla. Odotetusta häviöstä toivuttuani kartoitin ja analysoin erinäisistä näkökulmista Suomen rahastotarjontaa sekä rahastojen ja pörssiyhtiöiden omistajakuntaa – jotain mitä tuskin olisin koskaan tehnyt siinä laajuudessa ilman tehtävänantoa. Projektin myötä koen ymmärtäväni enemmän Suomen pääomamarkkinan omistajarakenteesta – arvokas oppi myös Trainee-jaksoni ulkopuolella. Opin myös hahmottamaan, miten Evlin tarjooma positioituu suhteessa pankkeihin ja muihin rahastotaloihin. Kotimaisessa instituutiovarainhoidossa pääsin osaksi innostavaa ja lämminhenkistä tiimiä, jonka asiantuntevaa otetta oli ilo seurata.

Kansainvälisessä instituutiovarainhoidon myynnissä pääsin osallistumaan yhteistyöhön Evlin kansainvälisten yhteistyökumppaneiden, salkunhoitajien, markkinoinnin, data-analyytikoiden ja tietenkin toisten tiimiläisten kanssa. Pääsin mukaan asiakastapaamisiin kuulemaan asiakkaiden ajatuksia tuotteistamme ja pohjoismaista sijoituskohteena. Opin ymmärtämään, miten myynnin ja salkunhoidon työnkuvat punoutuvat yhteen. Jos minun tulisi keksiä ajalleni tiimissä jokin teema, se olisi yhteistyö. Tuon kuukauden ajan työstimme yhdessä työparini kanssa laajempaa myyntimateriaalia pohjoismaisesta osakemarkkinasta. Saimme projektillemme arvokasta tukea lukuisilta eri tahoilta ja oli innostavaa huomata, että työmme herätti kiinnostusta myös tiimimme ulkopuolella. Evliläisten proaktiivinen tapa jakaa osaamista ja tarjota apua sekä aito kiinnostus kollegoiden työpanosta kohtaan kertovat mielestäni Evlin hyvästä työilmapiiristä.

Sparrailua ja yhtiöanalyyseja

Sijoittaminen on siitä ainutlaatuinen laji, että se on varsin tyylivapaata – sijoittamisessa on lukuisia tapoja menestyä. Siispä kun aloitin pohjoismaisessa osakesalkunhoidossa, halusin ammentaa niin paljon tiimini ajatuksia kuin mahdollista, jotta saisin lisää rakennuspalikoita oman sijoitusstrategiani ympärille ja oppisin identifioimaan ajattelutapani heikkouksia. Pääsin työstämään ajatuksiani mitä parhaimmassa seurassa ja kuulemaan, mihin ammattisijoittajien sijoituspäätökset ja yhtiövalinnat perustuvat. Sain myös palautetta omasta yhtiöanalyysistani ja arvokasta sparrailuseuraa. Salkunhoidossa pääsin mukaan moninaisiin yhtiö- ja analyytikkotapaamisiin kuulemaan, mitä salkunhoitajat haluavat tietää, miten analyytikot lähestyvät yhtiöanalyysia sekä miten yritysjohto vastaa päivänpolttaviin kysymyksiin. Toteutin myös tiimissä laajemman projektin, josta sain potentiaalisen tutkimusaiheen tulevaan pro gradu -tutkielmaani.

Nyt kun Trainee-jaksoni lähestyy loppuaan, päällimmäisenä mielessäni on, kuinka paljon olen saanut oppia aikanani Evlissä. Evlin Trainee-ohjelma on tarjonnut minulle valtavasti erilaisia resursseja osaamiseni edistämiseksi ja kokemuksia, joiden valossa tulevan suuntani määrittäminen finanssialalla on aiempaa helpompaa. Evlistä erityisesti mieleeni jäävät asiantuntevat, lämminhenkiset ja avuliaat kollegat, jotka mahdollistivat tämän osaamisloikan.

 

Julia Hakuli, Evlin kesän 2023 Trainee-ohjelman osallistuja

 

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua