Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Traineet kev C3 A4t202022 SOME20tiny

Mielenkiintoisten tehtävien parissa työskentely, jatkuva uuden oppiminen ja mukava ilmapiiri innostavat ja pitävät työnteon mielekkäänä. Evlillä nämä kaikki osa-alueet ovat toteutuneet, ja harjoittelujakso onkin kokonaisuudessaan ylittänyt odotukseni.

 

Aloitin helmikuussa traineena Evlin vastuullisen sijoittamisen tiimissä, ja kevät onkin hujahtanut hetkessä mielenkiintoisten työtehtävien parissa. Jo Evlille hakiessani tiesin, että täällä osaaminen vastuullisessa sijoittamisessa on hyvin vahvaa, ja se olikin yksi painavimmista syistä, miksi halusin hakea juuri Evlille traineeksi. Kuluneiden kuukausien aikana odotukseni Evlin asiantuntijuudesta vastuullisuuden saralla ovat täyttyneet, ja onkin ollut hienoa päästä näkemään, millaista työ vastuullisen sijoittamisen parissa on.

Jo ensimmäisistä päivistä lähtien tunsin oloni tervetulleeksi sekä koko talossa että omassa tiimissäni, mihin vaikutti erityisesti Evlin lämmin ilmapiiri. Toimistolle onkin aina ollut mukava tulla ja tavata jo tutuiksi tulleita kollegoita kuin myös uusia kasvoja. Vastapainoksi osa työpäivistä on tullut vietettyä kotitoimistolla, ja parasta onkin ollut mahdollisuus valita omien mieltymysten mukaan missä töitä tekee. Tämän on mahdollistanut Evlin sekä oman tiimin joustavuus etätyöskentelyn suhteen.

Osaamiseni vastuullisen sijoittamisen saralla on syventynyt reilusti viimeisten kuukausien aikana, sillä olen lähes päivittäin oppinut jotain uutta. Harjoittelun aikana minulle on hahmottunut parempi kokonaiskuva muun muassa siitä, miten laajaa ja monipuolista vastuullisuuteen liittyvä työ onkaan, ja mitä kaikkea Evlillä tehdään vastuullisen sijoittamisen parissa. Harjoitteluni aikana olen päässyt osallistumaan mielenkiintoisiin projekteihin sekä saanut vastuuta eri tehtävien toteuttamisessa. Olen myös osittain saanut vaikuttaa oman työni sisältöön omien mielenkiinnonkohteideni mukaan.

Yksi mielenkiintoinen aihealue on ollut biodiversiteetti, johon olen päässyt tutustumaan tarkemmin tutkimalla muun muassa kehitteillä olevaa tiedonantosuositusta ja sen etenemisprosessia. Biodiversiteettiin liittyvä työ vastuullisen sijoittamisen kentässä on vasta aluillaan, ja tuleekin olemaan mielenkiintoista seurata mihin suuntaan esimerkiksi mittarit ja raportointi kehittyvät, sekä miten biodiversiteetin huomioiminen tulee vaikuttamaan sijoituskäytäntöihin. Lisäksi mielenkiintoista on ollut päästä näkemään, miten ala kehittyy, kun EU:n sääntely luo uusia vaatimuksia.

Kaiken kaikkiaan työskentely Evlin asiantuntijoiden kanssa on ollut hyvin antoisaa ja opettavaista. Voisi sanoa, että pintapuolinen osaamiseni on syventynyt laajemmaksi ymmärrykseksi siitä, mitä vastuullinen sijoittaminen pitää sisällään. Siinä missä harjoittelujakso on ylittänyt kaikki odotukseni, on se myös vahvistanut itselleni tunnetta siitä, että haluan sekä kehittää omaa asiantuntijuuttani että tehdä työtä tämän aiheen parissa myös tulevaisuudessa.

Jenni Moilanen, Evlin kevään 2022 Trainee-ohjelmaan osallistuja

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua