Siirry sisältöön
Trainee Henry Vierimaa 2000x1125px 2

Trainee-ohjelman aloittaminen Evlissä on ollut jännittävä kokemus, täynnä mahdollisuuksia sekä henkilökohtaiseen että ammatilliseen kehitykseen. Opiskelen taloustieteen maisteritutkintoa ja harjoitteluni aikana olen työskennellyt Evlin uusiutuvan energian salkunhoitotiimissä. Trainee-jaksoni on ollut täynnä jatkuvaa oppimista, mentorointia ja kulttuuria, jossa arvostetaan uteliaisuutta. Haluaisin jakaa joitakin kohokohtia ja haasteita, joita olen trainee-jaksollani kohdannut. 

Aloittaminen uudessa työpaikassa on usein jännittävää, eikä Evli ollut poikkeus. Muistan ensimmäisen päivän elävästi – toimistoon sisälle astumisen, työkavereideni tapaamisen ja uuden tiedon määrän omaksumisen. Vallitseva ilmapiiri ja työkavereideni tuki auttoivat kuitenkin nopeasti lieventämään jännitystä. 

Ensimmäisiin tehtäviini uusiutuvan energian tiimissä kuului avustaminen erään omistuksen myyntiprosessissa. Vaikka tämä tehtävä tuntui aluksi vaativalta erityisesti haastavan markkinatilanteen ja monimutkaisen omistusrakenteen vuoksi, siitä tuli mielenkiintoinen oppimismahdollisuus. Työkavereideni avustuksen saattelemana syvennyin projektiin ja markkinatrendeihin, saaden käytännön kokemusta, jota oppikirjat eivät voisi tarjota. 

”Erityisen vaikutuksen minuun kuitenkin teki Evlissä vallitseva ratkaisukeskeinen työkulttuuri, jossa haasteisiin suhtaudutaan mahdollisuuksina.”

Harjoittelun aikana yksi mieleenpainuvimmista haasteista oli projekti, jonka tavoitteena oli hankkia eräälle hankkeelle pankkirahoitusta. Tehtävä tuntui toisinaan haastavalta ja tavoitteeseen pääsy vaati kovaa työtä eri osapuolilta. Erityisen vaikutuksen minuun kuitenkin teki Evlissä vallitseva ratkaisukeskeinen työkulttuuri, jossa haasteisiin suhtaudutaan mahdollisuuksina. Tässä kohtaa projektia yhteistyö ja työkulttuuri loistivat kirkkaimmillaan ja asioita saatiin edistettyä. Lisäksi tämän yhteistyön ansiosta emme ainoastaan saaneet projektia eteenpäin, vaan syvensin myös ymmärrystäni taloudellisista malleista ja niiden käytännön sovelluksista. Minulle tämä kokemus korosti erityisesti tiimityön merkitystä ja erilaisten näkökulmien arvoa. 

”Työajan joustavuus on antanut minulle mahdollisuuden harrastaa eri kuntoilulajeja, mikä puolestaan auttaa pysymään energisenä työssä ja arjessa.”

Olen huomannut, että Evlissä saa vapauden ilmaista ajatuksensa ja mielipiteensä. Evlissä rohkaistaan avoimeen keskusteluun ja arvostetaan erilaisia näkökulmia, mikä mielestäni mahdollistaa innovatiivisuuden ja luovuuden. Tämä avoimuus ei rajoitu vain ammatillisiin keskusteluihin, vaan ulottuu myös käytännön tasolle työn ja vapaa-ajan tasapainottamiseen. Esimerkiksi työajan joustavuus on antanut minulle mahdollisuuden harrastaa eri kuntoilulajeja, mikä puolestaan auttaa pysymään energisenä työssä ja arjessa. Keväällä osallistuin myös Helsinki City Running Day -juoksutapahtumaan yhdessä muiden Evlissä työskentelevien juoksuharrastajien kanssa. Trainee-jakson aikana onkin ollut mukava huomata, että työkavereiden keskuudessa harrastetaan monipuolisesti eri asioita ja aina on helppoa löytää treenikaveri urheiluun. 

Yhteenvetona voin todeta, että trainee-kokemukseni Evlissä on ollut mielenkiintoinen matka kasvua, oppimista ja löytämistä. Kohtaamani haasteellisetkin tehtävät ja saamani tuki ovat olleet innostavia kokemuksia ammatillisen polkuni muovaamisessa. Se, että Evlissä panostetaan jatkuvaan oppimiseen ja vastuulliseen sijoittamiseen tekevät siitä mielestäni ainutlaatuisen ja palkitsevan työpaikan. Suosittelen lämpimästi Evliä kaikille, jotka harkitsevat uraa rahoitusalalla, sillä täällä voit tehdä merkityksellistä työtä.

Henry Vierimaa, kevään 2024 trainee

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua