Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Champagne20splash201600x900

Onnittelemme teitä nimityksestänne Euroopan keskuspankin johtoon. Olette erinomainen valinta Mario Draghin seuraajana. Hän on onnistuneesti ohjannut markkinoiden odotuksia ja vakuuttanut epäilijät tarvittavista keskuspankin toimenpiteistä.

Otatte vastaan tehtävän ennennäkemättömällä aikakaudella. Korot eivät ole koskaan olleet näin matalalla. Niitä ovat painaneet alemmas laskevat inflaatio-odotukset, keskuspankkien osto-ohjelmat, maailmantalouden epävarmuustekijät, jotka kasvattavat sijoittajien tarvetta turvasatamasijoituksille, sekä globaali säästämisylijäämä.

Suurin haasteenne ei olekaan korkojen laskeminen. Suurin haasteenne on saavuttaa korkeampi korkotaso, joka heijastaisi vahvempia odotuksia talouden pitkän aikavälin kehityksestä.

Euroopan keskuspankki on kantanut suuren taakan euroalueen tukemisessa. Epäilemme nyt, auttavatko vanhat lääkkeet enää. Nykyisellä rahapolitiikalla on entistä vähemmän toivottua vaikutusta talouteen. Talouspolitiikassa tarvitaan uusia toimenpiteitä, jotka parantaisivat tuottavuutta ja kilpailukykyä Euroopassa.

Keskuspankin osto-ohjelman kääntöpuolena on sen vastuiden kasvu. EKP on ottanut harteilleen suuren määrän liikkeeseenlaskijariskiä markkinoilta, mikä ei kuitenkaan vähennä riskien toteutumismahdollisuutta. Riskien toteutuessa jättäisimme tuleville sukupolville kurjan talouden ja arvotonta rahaa. EKP:n taseen vastuullisen hallinnan tulisikin olla tehtävienne kärjessä.

Luotamme kykyynne haastaa perinteistä ajattelutapaa ja tuoda uusia näkemyksiä talouspolitiikkaan. Luotamme siihen, että olette valmis tekemään kaiken tarvittavan Euroopan talousnäkymien turvaamiseksi.

Kunnioittavasti,

Tomas Hildebrandt

Seniorisalkunhoitaja
Evli Pankki Oyj

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua