Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Kadet ipad visio

Helppokäyttöisyys ja vaivaton saavutettavuus olivat tavoitteena, kun My Evli -verkkopalvelua lähdettiin kehittämään.

My Evli on jo pari kymmentä vuotta sitten kehitetty palvelu, joka on käytännössä Evlin oma verkkopankki. My Evlistä asiakas löytää kaiken tarvitsemansa informaation – tiedot rahastosijoituksista, omaisuudenhoitosalkuista, osakesijoituksista, tileistä ja kaikesta muusta tarpeellisesta.

Nyt kehitettävän My Evlin lähtölaukaus oli syksyllä 2017, jolloin julkistettiin Evli Digital -varainhoitopalvelu. Vuodenvaihteessa otettiin käyttöön uudistettu osakekaupankäynnin järjestelmä. Ensimmäiset osat uudesta My Evlistä julkistettiin kesän aikana niin sanottuna Beta-versiona. Betaversiolla tarkoitetaan kehitysvaiheessa olevaa versiota, jota parannellaan palautteen perusteella. Beta-versio ei siis ole valmis palvelu.

– Lisää uudistuksia tulee syksyn aikana, kertoo Evlin asiakaskokemusjohtaja Jarkko Kuisma.

Kuisma on vastuussa My Evlin uudistuksesta. Vastaavasti Juhana Jatila, Evli Pankin varainhoidon apulaisjohtaja, on merkittävässä roolissa asiakkaiden palautteisiin reagoinnissa ja käytettävyyden kehittämisessä.

Kehitystä palautteen perusteella

Uudistus on jatkuvaa, mutta alussa pienen ryhmän mielipiteitä kuunneltiin aktiivisesti. Lisää uudistuksia tuodaan palveluun sitä mukaa, kun niitä saadaan valmiiksi. Juhana Jatilan mukaan uuden My Evlin avulla halutaan antaa entistä enemmän informaatiota kaikille Evlin asiakkaille. Samalla asiakkaat halutaan ottaa entistä enemmän mukaan kehittämään Evlin tarjoamia palveluita.

 – Meidän toimintamme nojaa edelleen henkilökohtaisiin tapaamisiin. My Evli -palvelua parantamalla haluamme helpottaa asiakkaittemme mahdollisuutta seurata sijoituksiaan ajasta ja paikasta riippumatta, vaikka tabletilla tai älypuhelimella, Jatila sanoo.

– Asiakkaan kokeman palvelun täytyy välittyä yhtä laadukkaana, olipa yhteydenpito henkilökohtaista tai sähköistä. Uudistuksen tavoite on ollut koko ajan palvelun käytettävyyden ja sisällön parantamisessa.

– Mikäli saamme ehdotuksen käytettävyyden parantamisesta, arvioimme tilanteen ja teemme tarvittavat muutokset tekemättä asiasta sen suurempaa numeroa, Jarkko Kuisma toteaa.

kadet_ipad_visio

Mobiilikäytön suosio kasvaa

Kuisman mukaan palvelua kehitettäessä on pyritty pitämään mieli avoimena ja seurattu myös muiden toimialojen digitaalista kehitystä. Palvelun pitäisi toimia yhtä vaivattomasti mobiilikäytössä kuin tabletilla tai tietokoneella. Mobiilikäytön suosio kasvaa koko ajan, silti kaikkia toimintoja ei haluta käyttää kännykällä.

– Esimerkiksi osakekauppaa voi käydä jo nyt oikein hyvin mobiililaitteen avulla. Harva haluaa sitä kuitenkaan tehdä junassa tai bussissa istuessaan, Kuisma huomauttaa.

– Useimmat haluavat tehdä sijoituspäätöksiä pöytäkoneen äärellä, hiiri tukevasti kädessä. Sen sijaan tilien tarkasteluun ja muun informaation etsimiseen mobiililaite sopii oikein hyvin. Jatilan mukaan sähköisen palvelun käyttöön liittyy jonkin verran harhaluuloja.

– Toisin kuin voisi kuvitella, 50- ja 60-vuotiaat ovat lukumääräisesti suurin käyttäjäryhmä digitaalisissa varainhoitopalveluissa kansainvälisen tutkimuksen perusteella. Ikä ei ole siis mikään este digitaalisten ratkaisujen käyttöönotossa.

Lisäarvoa asiakkaalle

My Evlin uudistamisen ideana on tuoda asiakkaalle lisäarvoa tekemällä sijoitustoiminnasta mahdollisimman vaivatonta ja helposti hallittavaa. Jatilan mukaan suomalaisen sijoittamisen tyyli on muuttunut hyvin paljon viime vuosina.

– Vielä 1990-luvulla kaikki varallisuus sijoitettiin Suomeen. Euron myötä euroalueesta tuli suomalaisten uusi kotimarkkina, Jatila sanoo.

– Sijoitustoiminnassa hajauttaminen on kaiken a ja o. Maantieteellisen hajauttamisen lisäksi varoja kannattaa sijoittaa sekä osake- että korkorahastoihin. Korot tuottavat silloinkin, kun osakekurssit ovat laskeneet.

Oman sijoitussuunnitelman noudattaminen on ensiarvoisen tärkeää myös haastavissa markkinatilanteissa. My Evli auttaa asiakasta tavoiteohjautuvassa sijoittamisessa. Tavoiteohjautuva sijoittaminen tarkoittaa sitä, että omat  tavoitteet toteutuvat mahdollisimman suurella todennäköisyydellä. Viime syksynä lanseerattu Evli Digital toi tavoiteohjautuvan sijoittamisen kaikkien Evlin asiakkaiden ulottuville, sijoitussalkun koosta riippumatta. Aiemmin Evli Digitalin kaltaista työkalua ei ole ollut yksityissijoittajien käytössä. Evli Digital on kaikkien, sekä uusien että vanhojen, asiakkaiden käytettävissä Evlin verkkosivujen kautta.

– Pitkään sijoitustoiminnassa mukana olleet ovat usein asettaneet sijoitustoiminnalleen pitkän aikavälin tavoitteita pikemminkin kuin konkreettisia tuottoprosentteja. Digitaalisten toimintojen kehityttyä tämä on nyt käytännössä kaikkien sijoittajien ulottuvilla, Jatila toteaa.

– Kun oman sijoitussalkun tavoite on asetettu, sen toteutumisen todennäköisyyttä kannattaa seurata systemaattisesti. Se käy helposti My Evli -palvelussa.

KUKA?

Jarkko-Kuisma-100x100

JARKKO KUISMA
• Asiakaskokemusjohtaja
• Evli Pankki Oyj

JuhanaJatila100x100

JUHANA JATILA
• Apulaisjohtaja
• Sijoittajapalvelu, Evli Pankki Oyj

 

 Mikä on Evli Digital? Ota selvää tavoitteellisesta sijoittamisesta. 

{{cta('1eb20d82-8d4d-4104-b27b-6bc2c55ae3da')}}

 

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua