Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

White marble with beams of light heading down Unsplash 2000x1125 16 9 tiny

Morningstar on valinnut Evli-Rahastoyhtiö Oy:n Ruotsin parhaaksi rahastoyhtiöksi. Ruotsin Morningstar Awards 2020 -palkinnot jaettiin 9. maaliskuuta Tukholmassa.

Rahastoyhtiöiden sarjassa paremmuus ratkaistaan viiden vuoden riskikorjatun tuoton perusteella, ja siinä otetaan huomioon rahastoyhtiön kaikki vertailumaahan rekisteröidyt rahastot.

Evli on pohjoismainen rahastoyhtiö, jonka historia Suomessa ulottuu 30 vuoden päähän. Tähän päivään mennessä Evlin rahastovalikoima on kasvanut yli 30 perinteiseen ja vaihtoehtoiseen rahastoon. Evli lukeutuu muun muassa Euroopan johtaviin korkovarainhoitajiin, ja se on palkittu yhtenä parhaista eurooppalaisiin osakkeisiin sijoittavista varainhoitajista. Ruotsissa Evlin rahastoja on myyty vuodesta 2001.

”Palkinto on arvokas kunnianosoitus Evlin rahasto-osaamiselle ja sijoitusstrategioiden pitkäjänteiselle menestykselle kaikilla neljällä fokusalueellamme: korko-osaamisessa, pohjoismaisissa osakkeissa, globaaleissa osakkeissa ja faktorisijoittamisessa. Jokaisella osa-alueella tuottomenestys perustuu selkeästi määriteltyihin sijoitusstrategioihin. Kiitos kuuluu myös raudanlujan kokemuksen omaaville salkunhoitajillemme, joilla on keskimäärin yli 10 vuoden kokemus rahastosalkunhoidosta Evlissä ja jopa yli parinkymmenen vuoden tuntemus pääomamarkkinoista”, iloitsee Evlin sijoitusjohtaja Mikael Lundström.

Evlin rahastoihin tehtiin vuonna 2019 lähes 960 miljoonan euron arvosta nettomerkintöjä, mikä teki Evlistä Suomen nopeimmin kasvavan rahastoyhtiön. Noin puolet nettomerkinnöistä tuli Suomen ulkopuolelta, pääosin Euroopasta. Eurooppalaisessa vertailussa Evli-Rahastoyhtiö sijoittui Morningstarin 1400 rahastoyhtiön listauksessa 91. sijalle eli parhaaseen seitsemään prosenttiin viimevuotisten nettomerkintöjen perusteella. Pienten rahastoyhtiöiden joukossa (hallinnoitu varallisuus alle 25 miljardia euroa) sijoitus oli 25. koko Euroopassa. 

Evli-Rahastoyhtiön hallinnoima rahastopääoma on yhteensä noin 9,7 miljardia euroa (1/2020)*.

Lue lisää Evlin rahastoista >

Lisätietoja:

Mikael Lundström, sijoitusjohtaja, p. +358 9 4766 9321, mikael.lundstrom@evli.com

Kim Pessala, johtaja, Instituutioasiakkaat, p. +358 9 4766 9141, kim.pessala@evli.com


Morningstar Awards -palkintojen lisäksi Morningstar julkaisee riippumattomia analyysejä ja vertailuja. Yhtiö on myös tunnettu Morningstar-tähtiluokituksistaan.

Morningstar Awards 2020 (c). Morningstar, Inc. All Rights Reserved. Morningstar has awarded Evli as the Best Fund House: Overall 2020 in Sweden.

*Lähde: Rahastoraportti, Finanssiala ry (1/2020)

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua