Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Kaikki koroista news 2000x1125px

Kymmenen vuoden nollakorkokauden jälkeen korot puhuttavat taas suomalaisia, ja erityisesti viimeisen vuoden aikana ne ovat olleet houkuttelevia sijoittajille. Tällä hetkellä voidaan puhua jopa korkosijoittamisen kulta-ajasta, korkojen ollessa hyvin houkuttelevalla tasolla.


Kymmenen vuoden nollakorkokauden jälkeen korot puhuttavat taas suomalaisia, ja erityisesti viimeisen vuoden aikana ne ovat olleet houkuttelevia sijoittajille. Tällä hetkellä voidaan puhua jopa korkosijoittamisen kulta-ajasta, korkojen ollessa hyvin houkuttelevalla tasolla.

Maaliskuussa Suomen parhaaksi rahastotaloksi* valittu Evli aloittaa Suomen ensimmäisen korkosijoittamiseen keskittyvän podcastin. Kaikki koroista -nimisessä podcastissa pureudutaan korkosijoittamiseen laajasti ilman vaikeasti ymmärrettävää alan jargonia. Podi tulee viemään kuuntelijan oppimismatkalle, alkaen perusteista, mitä korot ja korkosijoittaminen on. Sen jälkeen sukelletaan syvemmin siihen, miten hyvä korkosalkku rakennetaan ja mitkä ovat keskuspankkien, inflaation ja muiden markkinatekijöiden roolit.

Evli-Rahastoyhtiön toimitusjohtaja Kim Pessala uskoo, että podcast täyttää sijoituskeskustelussa olevan aukon:
Pelkästään korkoihin keskittyvää podcastia ei aiemmin Suomessa ole ollut, joten tarve sille on nyt ilmeinen. Harva tietää esimerkiksi, että eurooppalainen korkoindeksi on viimeisen 24 vuoden aikana tuottanut vuositasolla yli prosenttiyksikön enemmän kuin eurooppalainen osakeindeksi**. Suomen kokeneimpana korkotalona haluamme tuoda asiantuntemustamme ja tarjota tietoa korkosijoittamisesta heille, jotka kaipaavat mahdollisuuden matalampiin riskeihin ja varmempiin tuottoihin.

Podcastia juontaa sijoittamisesta innostunut media-alan yrittäjä ja tubettaja Jalmari Karvinen. Hänen vieraanaan kuullaan pitkin kevättä vaihtuvia asiantuntijoita ja tunnettuja sijoittajia.

Sijoittaminen on kiinnostanut pitkään ja vaikka takana on viisi vuotta kauppakorkeassa, korkosijoittamisesta ei ole paljonkaan tietoa ja siksi innostuin heti tämän podcastin teosta yhdessä Evlin kanssa. Lisäksi pelkästään nollakorkoympäristössä sijoittaneena, korkosijoittaminen ei ole aikaisemmin tuntunut yhtä houkuttelevalta kuin nyt. Tänä keväänä odotan oppivani koroista enemmän ja haluan ottaa kuulijat kanssani samalle matkalle”, Karvinen toteaa.

Podcastin ensimmäisessä jaksossa tutustutaan korkosijoittamisen perusteisiin ja siihen, mitä korkosijoittaminen on käytännössä. Jaksossa keskustellaan myös siitä, miksi korkosijoittamisesta kannattaa kiinnostua viimeistään nyt. Podcast on kuunneltavissa Spotifyssa, Apple Podcastissa ja YouTubessa. Jaksot julkaistaan keskiviikkoisin.

* Rahastoihin keskittynyt analyysitalo Morningstar valitsi Evli-Rahastoyhtiön 6.3.2024 Suomen parhaaksi rahastotaloksi vuotuisessa Morningstar Awards -vertailussa. Voitto on Evlille toinen peräkkäinen.

** Euroopan High yield -korkoindeksi verrattuna STOXX 600 -indeksiin.

 

Lisätietoja:

Paulina Standertskjöld-Nordenstam
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Evli Oyj
p. +358 50 364 4577, paulina.standertskjold-nordenstam@evli.com

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua