Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Rtrs monitor1 1

Pitkäjänteisyys ja korkoa korolle, siinä kaksi tekijää joiden avulla vaurastuminen on mahdollista meille kaikille. Kun sijoitushorisontti on riittävän pitkä eikä sijoituksiin tehdä paniikinomaisia muutoksia, on meillä hyvä mahdollisuus kerätä merkittävä pääoma tulevaisuutta varten.

 

Tuotto vaihtelee...

Pääomamarkkinoilta saatavat tuotot vaihtelevat vuosittain, mutta pitkällä aikavälillä osakesijoitukset ovat antaneet parhaimman tuoton. Obligaatiosijoitukset ovat loogisesti tuottaneet paremmin kuin rahamarkkinasijoitukset tai talletukset. Myös inflaatio on huomioitava sijoituksia suunnitellessa.

 {{cta('73b84ff0-19bd-4c41-aef0-49b7ad5066fd','justifycenter')}}

 

...miksi siis säästää?


Miksi säästää tulevaisuutta varten? Julkisuudessa on viime aikoina paljon keskusteltu eläkeiän nostamisesta. Eläkeikä nousee nykyisestä 63 vuodesta 65 vuoteen kaikilla vuoden 1962 jälkeen syntyneillä. Pystymmekö tulevaisuudessa säilyttämään halutun toimeentulotason pelkän eläkkeen avulla? Vai nouseeko eläkeikä vielä tuosta 65 vuodesta?


Suurin osa sijoittajista on aloittanut sijoitustoimintansa pienellä pääomalla, jota on kartutettu säännöllisesti, esimerkiksi kerran kuukaudessa. Jos 25–30 -vuotias aloittaa säännöllisen sijoittamisen esimerkiksi osakerahastoon, korkoa korolle -efektillä on valtava merkitys lopputulokseen.

 

{{cta('5926a56b-992e-4eec-9f1c-3ec3b1ef2ecf')}}

 

Aina on hyvä hetki aloittaa sijoittaminen, mutta olisi ollut vielä parempi, jos olisit aloittanut sijoittamisen 25 vuotta sitten.

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua