Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Lentävät voikukan siemenet.

Olin opiskellut kaksi vuotta yleistä ja aikuiskasvatustiedettä kun hain HR-traineen paikkaa, koska halusin saada työkokemuksen lisäksi paremman käsityksen siitä, miltä HR:n työ käytännössä näyttää. Innostuin entisestään tehtävästä, kun haastattelussa kerrottiin, että HR-traineena pääsee tekemään laajasti eri työtehtäviä riippuen siitä, mitä itse haluaa ja mitä on valmis tekemään. Tämä lupaus on täysin pitänyt paikkansa.

Siitä asti, kun aloitin Evlissä, olen päässyt tekemään hyvin laajasti kaikenlaisia HR:n arkeen kuuluvia työtehtäviä. Työ on ollut hyvin monipuolista, opettavaa ja joustavaa. Yllätyin positiivisesti, kuinka minulle annettiin heti vastuuta eri vaativuustason tehtävistä ja minun tekemiseeni luotettiin. Joka päivä olen saanut oppia jotain uutta ja pienen HR-tiimin vuoksi työtehtävät ovat olleet vaihtelevia. Tämän takia olenkin syksyn aikana saanut hyvän kuvan siitä, mitä HR:n työ sisältää. Ennen Trainee-jaksoani HR-ammattilaisten työnkuvaa on ollut vaikea hahmottaa ilman työkokemusta, koska työnkuva on niin laaja.

"Kynnys kysyä, pyytää apua ja katsoa asioita yhdessä on ollut erittäin pieni."

Traineena Evlissä olen päässyt tekemään paljon päivittäisiä HR:n työtehtäviä. Olen mm. koordinoinut ja ollut mukana Trainee-ohjelman rekrytointiprosesseissa, järjestänyt yritysvierailuja, hoitanut työsuhteisiin liittyviä asioita sekä päivittänyt ja ylläpitänyt erilaisia tietoja ja tilastoja. Olen viihtynyt erittäin hyvin pienessä tiimissä ja tykännyt laajasta työnkuvasta.

On ollut hienoa olla kokeneiden HR-asiantuntijoiden opissa. Kynnys kysyä, pyytää apua ja katsoa asioita yhdessä on ollut erittäin pieni. Olenkin hyvin kiitollinen siitä, kuinka paljon muut HR-tiimissä ovat panostaneet auttaakseen minua kehittymään Trainee-jaksoni aikana. Olen myös saanut tuoda esiin uusia omia näkökulmia ja se on ollut jopa toivottavaa, koska vanhoista tavoista ei haluta väkisin pitää kiinni. Traineena olen siis saanut olla tärkeä osa tiimiä ja mielipiteitäni on kuultu mielellään.

Työn joustavuus opintojen ohella on myös yllättänyt minut positiivisesti. Koulun priorisointia on painotettu alusta asti ja kurssit ovatkin hoitunut helposti, kun osa-aikaisena olen itse voinut päättää milloin teen töitä ja kuinka paljon. Joustavuus on ehdottomasti helpottanut arkeani, koska välillä olen joutunut keskittymään enemmän opintoihini. Toisaalta opinnoissa on ollut myös helpompia jaksoja, ja silloin olen pystynyt panostamaan enemmän työntekoon. Trainee-jakson aikana olen siis hyvin pystynyt aikatauluttamaan työnteon yliopistokurssien ympärille. Töihin on aina ollut mukava tulla, koska ilmapiiri on huippu sekä pienessä HR-tiimissä, että Evlissä.
 

Hilda Laiho, Evlin syksyn 2022 Trainee-ohjelmaan osallistuja

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua