Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Trainee Laura Salo

Aloitin markkinoinnin ja viestinnän harjoittelijana Evlissä tammikuussa 2024. Päätin hakea Evliin traineeksi, jotta oppisin enemmän finanssialasta ja sijoittamisesta kehittäen samanaikaisesti osaamistani markkinoinnin työtehtävissä. Ennen Evliä olin työskennellyt markkinointiharjoittelijana sekä markkinointitoimistossa että in-house-tiimissä pienessä startupissa, mutta ura finanssialalla kiinnosti.

Kun yliopistossa tuli valita pääaine, mietin rahoituksen, laskentatoimen ja taloustiedon välillä, koska finanssiala sekä talous kiinnostivat minua. Markkinoinnin työtehtävät kuulostivat kuitenkin mieluisemmilta, joten päädyin valitsemaan markkinoinnin pääaineekseni. Kiinnostukseni finanssialaa kohtaan ei kuitenkaan ikinä laantunut ja näin harjoittelujakson Evlissä oivana mahdollisuutena oppia alasta lisää. Ystäväni sattui myös olemaan Evlissä harjoittelijana, kun olin hakemassa trainee-ohjelmaan, ja hänen kehuessaan Evliä työpaikkana ja Evlin työilmapiiriä sain varmistuksen siitä, että työskentely Evlissä voisi olla minullekin mieluista. Lisäksi olen jo pitkään halunnut työskennellä yrityksen parissa, joka huomioi tulevaisuuden tarpeet vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen liittyen sekä tekee töitä näiden edistämiseksi, joten Evli veti puoleensa.

Trainee-jaksoni Evlissä oli paljon enemmän kuin mitä osasin odottaa. Minut otettiin 8-henkiseen tiimiimme todella hyvin mukaan ja pääsin tekemään ns. ”oikeita työtehtäviä” heti alusta lähtien. Mistä pidin erityisesti markkinointi ja viestintä -tiimissä työskentelyssä oli se, että tiimimme tekee paljon yhteistyötä eri tiimien kanssa, joten tutustuin todella nopeasti myös muissa tiimeissä työskenteleviin evliläisiin esimerkiksi salkunhoidon, private bankingin ja vastuullisen sijoittamisen tiimeistä ja pääsin kuulemaan lähemmin myös heidän kiinnostavista työtehtävistään.

”Evlissä nuorempia kuunnellaan ja heihin luotetaan, mikä näkyi siinä, että sain nopeasti vastuuta eri projektien tehtävistä.”

Markkinoinnin ja viestinnän työtehtävien ollessa laajat, pääsin trainee-jaksollani tekemään paljon kaikkea laidasta laitaan. Näistä vaativin, mutta samalla palkitsevin, oli Evlin uuden podcastin lanseerauksen vetovastuu. Korkojen ollessa korkealla sekä paljon puhuttu aihe, Evli julkaisi korkosijoittamiseen liittyvän podcastin nimeltä Kaikki koroista, joka onnistui yli odotusten keräämään yli 12 000 kuuntelukertaa ensimmäisten 3 kuukauden aikana. Projektin aikana pääsin tekemään tiivistä yhteistyötä oman tiimini, Evlin korkoasiantuntijoiden sekä ulkoisten yhteistyökumppaneidemme kanssa, mikä opetti minulle paljon korkosijoittamisesta, mutta myös avarsi näkymääni in-housen ja toimiston tehtävien välisestä jaosta markkinoinnissa ja todisti, että tiivis yhteistyö erilaisten ihmisten kanssa tuottaa tulosta. Podcast-projekti myös kehitti paineensietokykyäni, sillä usein jaksoja viimeisteltiin vielä julkaisua edeltävänä päivänä. Oli kuitenkin antoisaa ja hyvin kiinnostavaa nähdä, miten podcasteja tuotetaan sekä seurata podcastimme menestystä Spotifyn Top 200 -listalla. 

Podcastin lisäksi pääsin harjoittelujaksollani mukaan moneen eri projektiin ja tekemään monipuolisesti erilaisia markkinoinnin ja viestinnän tehtäviä. Olen esimerkiksi päässyt hyödyntämään maisterivaiheen Business Analytics -opintojani markkinointidatan analysoinnissa ja raportoinnissa, mukaan kehittämään Evlin palveluita ja asiakaskokemusta yhdessä projektitiimiin kanssa sekä pallottelemaan some-postauksia tiimimme some-vastaavan kanssa. Evlissä nuorempia kuunnellaan ja heihin luotetaan, mikä näkyi siinä, että sain nopeasti vastuuta eri projektien tehtävistä. Harjoittelujakson aikana sain hyvää palautetta oman tiimini lisäksi myös tiimin ulkopuolisilta henkilöiltä, mikä motivoi ja antoi luottamusta omaan tekemiseen.

Työn lisäksi työkaverit ja muut harjoittelijat ovat olleet merkittävässä roolissa trainee-jaksoni aikana. Koen, että puolet työn mielekkyydestä tulee ympärillä olevien ihmisten kautta ja kliseisesti sanottuna on kiva tehdä töitä kivojen ihmisten kanssa. Tutustuin todella hyvin myös muihin harjoittelijoihin yhteisten lounaiden ja trainee-illan yhteydessä. Oli etu, että työpaikalla työskenteli monta harjoittelijaa samanaikaisesti, koska heistä sai vertaistukea sekä esimerkiksi seuraa toimiston pakastimesta löytyvien uusien jäätelömakujen maisteluun. Olin kevään aikana evliläisten kanssa myös esimerkiksi Helsinki City Runissa ja HankInvestin järjestämässä soutukilpailussa, jotka edesauttoivat muihin evliläisiin tutustumisessa. 

HankInvestin soutukilpailu osoitti evliläisten tahdon ja taidon puhaltaa yhteen hiileen. 

Kaiken kaikkiaan koin kevään trainee-jaksoni erittäin antoisena ja mieluisena. Laajojen työtehtävien kautta pääsin hyödyntämään sekä analyyttisiä että luovia taitojani. Opin myös finanssialasta – erityisesti korkomarkkinasta ja -sijoittamisesta podcast-projektin kautta – hyvin paljon, mitä lähdinkin harjoittelulta hakemaan, koska tietämykseni rahoituksesta vielä tammikuussa 2024 perustui oikeastaan pelkkään Aallon rahoituksen peruskurssiin. Koen, että haluan jatkaa alalla samantyyppisissä tehtävissä myös tulevaisuudessa, johon tämä trainee-jakso antoi oivat avaimet.

Laura Salo, kevään 2024 trainee

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua