Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Birds flying v Adobe Stock 170392200 TINY

Keväällä 2023 sain mahdollisuuden osallistua Trainee-ohjelmaan Evli Alexander Incentives (EAI) -yrityksessä. EAI on Evli Oyj:n tytäryhtiö, joka keskittyy osakepohjaisten kannustinohjelmien suunnitteluun ja hallinnointiin.

Kun helmikuussa saavuin toimistolle, tietoni kannustinohjelmista olivat hyvin rajalliset. Tulevat kollegat ottivat minut kuitenkin lämpimästi vastaan, ja kynnys kysyä oli alusta saakka hyvin matala. Kiitos EAI:n ja trainee-ohjelman, minulle tarjoutui ainutlaatuinen mahdollisuus saada laaja, mutta samalla hyvin yksityiskohtainen katsaus kannustimien niche-markkinasta.

Pitkäaikaisilla kannustimilla, tai LTI-ohjelmilla, on nykypäivän kilpailuhenkisillä työmarkkinoilla suuri merkitys työntekijöiden motivoimisessa. Ehkä vielä tärkeämpää, LTI-ohjelmat vaikuttavat yhä enemmän työntekijöiden sitouttamiseen ja pysyvyyteen yrityksessä ja houkuttelevat ammattitaitoisia huippuosaajia. Tarjoamalla työntekijöille osuuden yrityksen tulevasta tuloksesta ja mahdollisesta menestyksestä, kannustinohjelmat voivat auttaa työntekijöitä tekemään kestävämpiä ja strategisempia päätöksiä pitkällä aikavälillä. Voi siis sanoa, että pitkäaikaiset osakepohjaiset kannustinohjelmat hyödyttävät sekä työntekijöitä että yritystä ja sen osakkeenomistajia luomalla yhteisiä tavoitteita ja etuja. EAI:n ainutlaatuisuus lienee siinä, että yritys tarjoaa kannustinohjelmien kaikki vaiheet, suunnittelusta ja toteutuksesta aina osallistujien varainhoitoon ja ohjelmien hallinnointiin asti.

"Mitä enemmän opin ja mitä aktiivisemmin olin mukana, sitä enemmän tehtäviä ja vastuuta sain."

Mikä oli sitten minun roolini traineenä? Minut heitettiin nopeasti niin sanotusti syvään päähän, ja lyhyen perehdytysjakson jälkeen pääsin tekemään monipuolisesti erilaisia tehtäviä. Tässä Evlin kenties tärkein arvo, yrittäjähenkisyys, tuli selkeästi esille. Mitä enemmän opin ja mitä aktiivisemmin olin mukana, sitä enemmän tehtäviä ja vastuuta sain. Sain myös käsitellä isoja datamääriä Excelissä, luoda erilaisia raportteja kannustinohjelmista eri maiden viranomaisille, sekä olla yhteydessä suuriin pörssiyhtiöihin. Tämän kaiken lisäksi olen päässyt osallistumaan EAI:n globaalisti tarjottavan alustan tekniseen kehittämiseen.

Nyt kun trainee-jaksoni on saatu päätökseen ja katson kevään kokonaisuutta, voin todella sanoa, että kevät oli onnistunut ja mielenkiintoinen. EAI:n ja Evlin trainee-ohjelman yksi hieno puoli on myös se, että traineet otetaan todella mukaan organisaatioon ja annetaan mahdollisuus tutustua Evlin kaikkiin liiketoiminnan osa-alueisiin. Tämän pohjalta voin lämpimästi suositella EAI:ta ja Evlin trainee-ohjelmaa.

 

Fredric Sigfrids, Evlin kevään 2023 Trainee-ohjelman osallistuja

 

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua