Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Evli world 1

Jos olisi vain enemmän aikaa lukea, tuskaili eräs sijoittamisesta innostunut ystäväni. ”Mitä enemmän luen, sen parempia kysymyksiä osaan Private Banking -asiakkaana esittää”, pohti toinen ystäväni.

Näinhän se on. Mitä enemmän lukee, sitä vähemmän arvailee. Samalla oma tietämys asettuu uusiin rajoihin kun havaitsee, kuinka fiksuja ihmisiä maailmasta löytyykään.

Mitä sitten lukea?

Kaikki riippuu sijoittajasta itsestään, sillä sijoittaminen ja varainhoito on lopultakin tieteen ja taiteen liitto. Puhdasta matemaattista ymmärrystä tarvitaan, mutta jos sitä ei osaa sovittaa oikeaan ajalliseen ja yhteiskunnalliseen kontekstiin, päätyy helposti virheellisiin lopputuloksiin.

 

  1. Dan Ariely: Predictably Irrational: Hidden Forces That Shape Our Decisions

Mitkä tekijät vaikuttavat päätöksentekoomme? Miksi ne vaihtelevat elämäntilanteen mukaan? Olemmeko niin järkeviä päätöksissämme kuin itsellemme uskottelemme? Onko käyttäytymisemme lopulta systemaattista ja siten ennustettavaa? Dan Ariely avaa loistavasti päätöksenteon käyttäymistieteellistä puolta lukijalle.

Mielenkiintoinen kattaus kvalitatiivisesta aiheesta: 9-

 

  1. Peter L. Bernstein, Against the Gods: The Remarkable Story of Risk

Nostan tämän kirjan esiin, kuten teki myös kollegani Antti Sivonen taannoin.Vuonna 2009 edesmennyt sijoituskirjallisuuden Grand Old Man pohtii todennäköisyyslaskennan ja riskin suhdetta. Mitä lopulta ymmärrämme riskistä ja todennäköisyyksistä? Jos et ehdi lukea tätä, pintaraapaisun saat tältä videolta, josta näkyy kuinka pitkälle kokonaisvaltaisessa ajattelussa voi päästä 89 -vuotiaana.

Tekijämiehen ote näkyy: 9 1/2

 

  1. Carmen M. Reinhart & Kenneth Rogoff: This Time Is Different: Eight Centuries Of Financial Folly

Reinhart ja Rogoff luotsaavat lukijaa 800 vuoden läpi esitellen köyhien ja rikkaiden maiden finanssikriisejä, niistä selviytymistä, vahvoja nousuvaiheita sekä inflaatiopiikkeineen ja finanssipaniikkeineen. Analyysi on selkeää, terävää ja perustuu laadukkaisiin tutkimuksiin.

Vahva suoritus: 9 +

 

Kaikki linkit vievät Amazonin kyseisten kirjojen esittelysivuille, josta voi suoraan lukea sisällysluettelon ja otteita kirjasta ilmaiseksi.

{{cta('de2cb949-459a-481c-b64b-2fbc943815da')}}

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua