Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Valuutat Visio 650x250

Viime vuonna kehittyvien maiden kasvunäkymät saivat päälle uudenlaisen vaihteen. Kehittyvät taloudet elpyivät, Kiina toipui ja maailmantalouden parantunut kehitys avitti kasvua nousuun.  

Nousua edelsi pitkäaikainen matalalento, jonka syitä olivat ennen kaikkea raaka-ainehintojen heikkous, teollisuuden ylikapasiteetti ja Kiinan rakenteelliset ongelmat. Negatiiviset tekijät ovat suurimmaksi osaksi poistuneet, ja kehittyviä markkinoita voi pitää mielenkiintoisena sijoitusteemana vuonna 2017.

Miksi tämä kasvutarina ja sijoituskohde vetää nyt puoleensa?

1. Parempi talousympäristö

Teollisuuden maailmanlaajuinen elpyminen on ollut selkeä piristysruiske teollisuudesta riippuvaisille kehittyville talouksille. Vaikka USA alkaisikin kiristää kauppapolitiikkaa, maailmantalouden kehityksen perusta on sen verran vahva, ettei kehityskulkua helposti pysäytetä. Talouskasvun synnyttämä kysyntä vauhdittaa raaka-ainehintojen nousua, samoin kuin globaali inflaation toipuminen.

2. Matala arvostustaso

Kehittyville markkinoille on hinnoiteltu paljon riskiä. Riskipreemiot ovat korkealla, joten sijoittaja voi odottaa saavansa hyvän korvauksen sijoituksilleen. Erilaiset arvostustasomittarit kertovat samaa tarinaa. Kehittyvät markkinat ovat selvästi muita markkinoita edullisempia.

3. Halvat valuutat

Kehittyvien maiden valuutat ovat heikentyneet yli 40 prosenttia vuodesta 2008. Koska näiden niin sanottujen kasvumaiden valuutat ovat keskimäärin hyvin halpoja suhteessa muihin valuuttoihin, vahvistumista länsivaluuttoihin nähden voi odottaa. Onkin todennäköistä, että valuutat vaikuttavat positiivisesti eurosijoittajan kehittyviltä markkinoilta saavuttamaan korkosijoitustuottoon.

Sijoittajan odotettu tuotto on kehittyvillä markkinoilla houkutteleva, joten riskikorjatun tuoton tulisi olla hyvä myös kehittyvien maiden lainoissa tulevina vuosina. Voit tutustua tästä Kuukauden Sijoitusideaamme.

Evlistä saat myös aktiivisesti hoidetun kehittyvien maiden yrityslainarahaston

{{cta('9752bbed-1caf-450d-ad87-dba45474f086')}}