Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Adobe Stock 97923129 EGP SOME20tiny

Kasvuyhtiöt tarjoavat innostavia mahdollisuuksia sijoittajille. Sijoitusrahastot ovat yksinkertaisin keino päästä kiinni kymmenistä tuhansista startupeista parhaisiin.

Listatut markkinat toimivat tehokkaasti (tai ainakin ne väittävät niin), ja ylimääräisiä tuottoja on vaikea löytää. Listaamattomalta markkinalta sen sijaan on löydettävissä tehottomuutta ja sen myötä mahdollisuuksia taitavalle sijoittajalle.

Nopeasti kasvavat yritykset tarjoavat tasapainoisen riski/tuottosuhteen rahoitusmarkkinoiden korkeamman tuoton segmentissä. Useimmat kotimaiset yritykset ovat onnistuneet kasvattamaan liikevaihtoaan minimaalisesti, jos ollenkaan, joten kasvuyrityksiin sijoittaminen auttaa tasapainottamaan sijoitussalkkua tässä suhteessa.

Hajauttaminen on sijoittajan ainoa ilmainen lounas. Koska kasvupääomalle ei ole avointa markkinaa, ainoa keino hajauttaa on sijoittaa rahastoihin tai toimia sellaisena itse, mikä ei ole todennäköistä valtaosalle sijoittajista. Koska yrityksen aidon arvon esiin nouseminen voi viedä vuosia, kasvupääomarahastot ovatkin pitkän tähtäimen omistajuustuotteita, eivät sijoitustuotteita, sijoittajan salkussa.

Kasvuyritykset hyötyvät sijoittajien kokemuksesta

Kasvupääomarahastoissa sijoittajien varat kerätään vastuunalaisten yhtiömiesten (General Partners, GP) hallinnoimiin rahastoihin. Rahastot sijoittavat nopeasti kasvaviin yksityisiin yrityksiin yleensä osakeannin yhteydessä. Yritykset käyttävät tätä uutta pääomaa kasvuaktiviteettien rahoittamiseen.

Sijoitusten taloudellinen lopputulema perustuu tuottoihin, joita saadaan yrityksen myymisen yhteydessä yleensä 5–8 vuoden jälkeen. Koska omistusajan aikana suurin osa tai jopa kaikki yrityksen tuotto menee kasvun vauhdittamiseen, sijoittajille on harvoin tarjolla osinkoja tai muita saamisia ennen osakkeiden myyntiä.

Käytännössä kasvupääomarahastot ovat nopeasti kasvavien yritysten vähemmistöosakkaita. Yrityksen tekemiä päätöksiä ohjaa osakkeenomistajien sopimus, joka yleensä antaa yrityksen perustajille paljon operatiivisia vapauksia mutta suojelee myös vähemmistöosakkaiden etua. Aktiiviset GP:t osallistuvat yrityksen toimintaan ottamalla paikan johtoryhmässä.

Me Evli Growth Partnersilla sijoitamme eurooppalaisiin, perustajien vetämiin yrityksiin, joissa työskentelevät alojensa kunnianhimoiset asiantuntijat. Suomen menestyneimpiin yrittäjiin lukeutuvat GP:mme työskentelevät sijoittajina rahastossa sekä aktiivisina neuvonantajina rahastoihimme kuuluvissa yrityksissä, tarjoten näille käytännön tukea ja arvokkaita kontakteja.

Pääsy parhaisiin kasvuyrityksiin

Euroopassa on vähintäänkin kymmeniä tuhansia kasvuyrityksiä. Niistä parhaiden löytäminen vie aikaa ja vaatii osaamista. Kilpailu lupaavimmista kaupoista on kiivasta.

Etumme tässä kilpailussa on tarjota perustajille paljon muutakin kuin rahaa. Perustajat arvostavat yrittäjätaustaamme, haluamme vetää rahoituskierrokset sekä suomalaista tapaa viestiä suoraviivaisesti aikatauluista, taloudellisista tavoitteista ja kehitysideoista.

EGP team

Evli Growth Partners -tiimi. Katsottuna vasemmalta: Jake Jyväsjärvi (trainee), Maiju Aspegren, Riku Asikainen, Pauliina Sinnemaa, Jere Blomqvist.

Asiantuntemuksemme ja omistautuneisuutemme ansiosta parhaat eurooppalaiset kasvuyritykset ovat saatavilla myös yksityisille ja institutionaalisille sijoittajille, jotka muuten pääsisivät niistä osaksi vasta kun yritys listautuu pörssiin, jos se koskaan listautuu.

Kasvuyritykset tarjoavat paljon kaivattua hajautusta arvo-osakkeiden täyttämään salkkuun sekä kasvumahdollisuuksia, jollaisia harvemmin löytyy listatuilta markkinoilta. Sijoittajien kanssa keskustellessani vertaan kasvuyrityksiin sijoittamista usein chilin syömiseen: jotkut uskaltavat lisätä sitä vain hitusen ja toiset kestävät sitä isompia määriä, mutta on vain harvoja ruokia, joihin ripaus chiliä ei sopisi.

Rahastomme sopivat sijoittajille, jotka haluavat houkuttelevan riski/tuottosuhteen ja mahdollisuuden kehittää kestäviä liiketoimintamalleja. Me Evli Growth Partnersilla uskomme hyvien tuottojen luomiseen vastuullisuudesta tinkimättä. Missiomme on kiihdyttää maailmanluokan resursseilla parhaat kasvuyritykset tekemään hyvää.

 

Lue lisää

Infograafi: Hyvästit 60/40-salkulle

Hajauttaminen on sijoittajan paras ystävä, kun markkinoilla myrskyää

Private equity avaa sijoittajalle pääsyn kiinnostaville sektoreille ja listaamattomiin yrityksiin

Kohti hiilineutraalia salkkua metsäsijoitusten avulla

Private Debt tarjoaa tasaista kassavirtaa ja erinomaisia riskikorjattuja tuottoja

Listaamattomat kiinteistöt tuovat sijoitussalkkuun pitkän aikavälin vakautta

Listaamaton infrastruktuuri tarjoaa verratonta suojaa

 

Evlin vaihtoehtorahastojen valikoima on tarkoitettu ammattimaisille ja rajatulle joukolle ei-ammattimaisia asiakkaita, jotka tekevät vähintään 100.000 euron sijoituksen ja joilla katsotaan olevan riittävä ymmärrys rahastosta ja sen harjoittamasta sijoitustoiminnasta.

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua