Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Sanna20 Nuutinen20golfing SOME Tiny

Sanna Nuutinen on suomalainen ammattigolfaaja, joka sai joulukuussa 2021 kolmantena suomalaisena kortin golfin Yhdysvaltain LPGA Tourille.


Evli aloitti yhteistyön Sannan kanssa keväällä 2021. Kovassa nousussa olevan helsinkiläisen saavutuksia on ollut ilo seurata.

Menestyksekäs kilpailukausi oli poikkeuksellisen pitkä. Olympialaisten ja Ladies European Tourin (LET) jälkeen Sanna matkusti vielä joulukuussa Yhdysvaltoihin karsimaan paikasta LPGA Tourille.

Kahden viikon ja kahdeksan golfkierroksen kisarutistus oli raskas mutta kannattava, sillä hän lunasti pelioikeuden maailman kovatasoisimmalle ja seuratuimmalle naisten kiertueelle.

On vaikea tiivistää kulunut kausi muutamaan lauseeseen. Kisatahti oli hurja ja kotona ei kerennyt juuri käymään. Pääsin kokemaan upeita asioita: Tokion olympialaiset, hole-in-one par 4 -reiällä Tšekin LET-kisassa, British Openin kärkiryhmissä pelaaminen, Major-turnaus, seitsemän top 10 -sijaa LET:illä… Voitto kävi jo erittäin lähellä, mutta pitää jättää jotain myös ensi kauteen. Euroopan-kiertueen kokonaisrankingissa olin neljäs, mikä on paras suomalaissijoitus koskaan”, Sanna riemuitsee.

Riskinotto ja laatuun panostaminen kannattaa

Vuoden 2021 aikana Sanna panosti taustajoukkoineen ennennäkemättömän paljon tasonsa kohottamiseen. Hän teki pieniä muutoksia peliin ja välineisiin sekä palkkasi vakituisen ammatticaddien.

On aina riski lähteä muuttamaan pelillisiä asioita kesken kauden, mutta uskon, että aina on varaa parantaa”, Sanna kertoo.

Riskinotto kannatti, sillä uuden caddien kanssa aukesi pääsy LPGA Tourille kauden päätteeksi.

Tämä on ollut myös taloudellisesti suurin investointi, jonka Sanna on tehnyt. Niin kuin muillakin kilpailluilla aloilla, myös huippu-urheilussa laatuun panostaminen tuo toivottuja tuloksia.

Jos tekee arjen pienet asiat huolella ja vähän laadukkaamman kuin vastustaja, pääsee pitkälle. Treenimäärät ovat itsellä ja kilpailijoilla kuitenkin maksimaaliset jo nyt, joten enää tekemisen laatu ratkaisee. Olen onnekas, että minulla on valmentaja ja taustatiimi, joka ymmärtää tämän ja auttaa minua parhaansa mukaan saavuttamaan unelmani. Uskon, että uran upeimmat saavutukset ovat vielä edessä.”

Evli tukee Sannan matkaa maailman huipulle

Ilolla kerromme, että jo noin vuoden jatkunut yhteistyö Sannan kanssa jatkuu edelleen tulevina vuosina. Yhteinen matka on merkki onnistuneesta ja arvokkaasta yhteistyöstä puolin ja toisin.

Sanna Nuutinen_2021_2000x1125_SOME_Tiny

Sanna arvostaa sitä, että on saanut Evlin kumppanikseen matkalla maailman huipulle. ”Olen kiitollinen, että Evlillä uskotaan minuun. Innolla odotan jo ensi kautta ja uusia haasteita”, Sanna kertoo.

Myös Evlin toimitusjohtaja Maunu Lehtimäki on ylpeä yhteistyöstä Suomen kärkigolfarin kanssa. "Sanna on lahjakas urheilija, jonka saavutuksia ja omistautumista huipulle pääsemiseen on pakko ihailla. Olemme iloisia tästä yhteistyöstä ja siitä, että voimme tukea Sannaa hänen golf-urallaan.”

Toivotamme Sannalle valtavasti tsemppiä tuleviin vuoden 2022 kilpailuihin ja menestyksekästä kautta!

Seuraa Sannan matkaa hänen Instagram-tililtä

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua