Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Digitalisaatio evli 600x300

Faktorisijoittaminen on nyt kaikkien huulilla. Sijoittajat etsivät keskeisten omaisuusluokkien (osakkeet + korot) kanssa korreloimattomia vaihtoehtoja kuin neulaa heinäsuovasta. Faktorisijoittaminen on eräs mielenkiintoinen vaihtoehto.

Sain mahdollisuuden haastatella Peter Lindahlia. Peteriä ja hänen tiimiään voi hyvällä syyllä kutsua faktorisijoittamisen tienraivaajiksi Suomessa. Peterin tiimin omaksumassa ajattelutavassa faktorien perustoimintatavat ja -mallit sekä käytettävät faktorit ovat vuosikymmenten aikana hyväksytty akateemisessa maailmassa ja kirjallisuudessa. Niistä on muodostunut ikäänkuin lukkoon löytyjä kivijalkoja.

 ”Sijoitusteoriakin on sopeutunut uusiin faktoihin, sillä uusi ajattelumalli painottaa faktoreita sijoittajien salkussa. Uskomme akateemiseen tutkimukseen, mutta emme aina kaikkeen uuteen tutkimukseen," valottaa Lindahl ajatteluaan.

Nopeaa kehitystä

Faktorisijoittamisessa erityisen tärkeää on, miten sijoitusprosessi rakennetaan ja salkku hajautetaan. Uusia työkaluja kehitetään, vanhoja hienosäädetään ja toimintatapoja kehitetään koodaamalla. Koodaamiseen liittyvä kehitys on suorassa vuorovaikutussuhteessa salkunrakentamiseen ja sen implementointiin riskienhajautus mielessä.

Haluamme oppia jatkuvasti lisää, ja koneoppiminen on juuri nyt viimeisintä huutoa. Tekoälyä on kehitettävä yhä sofistikoituneemmaksi tulevaisuudessa. On mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea opimmekaan koodaamisen kautta, sillä salkunhoidollisia prosesseja on aina mahdollista tehostaa”, valottaa Lindahl.

Peter Lindhal.jpg

Peter Lindahl aloitti Evlissä vuonna 2000. Peter on seniorisalkunhoitaja ja Multi Asset Manager -tiimin vetäjä.

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua