Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

White marble with beams of light heading down Unsplash 2000x1125 16 9 tiny

YK:n vastuullisen sijoittamisen kattojärjestö PRI on myöntänyt kansainvälisessä vertailussa Evlille parhaan arvosanan (A+) strategian ja hallinnoinnin kategoriassa. Tätä arvosanaa pidetään usein vertailuarvion yleisarvosanana, ja tänä vuonna PRI:n jäsenistön mediaaniarvosana oli siinä A.

Evli allekirjoitti PRI:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet vuonna 2010. Olemme hyvin otettuja siitä, että tekemämme systemaattinen ja pitkäjänteinen työ vastuullisessa sijoittamisessa saa merkittävää arvostusta myös kansainvälisesti”, iloitsee instituutiovarainhoidon johtaja Kim Pessala.

”Vastuullisuus on meille merkittävä strateginen painopistealue, ja vastuullinen sijoittaminen on integroitu osaksi koko sijoitustoimintaamme”, Pessala jatkaa.

PRI:n allekirjoittajajäsenet raportoivat vuosittain laajasti ja kattavasti tavoistaan tehdä vastuullista sijoittamista, minkä perusteella PRI arvioi yhtiön edistymistä vastuullisessa sijoittamisessa sekä sijoitustoiminnan eri osa-alueiden kehittämistarpeita.

Strategian ja hallinnoinnin (Strategy and Governance) -arvosanan lisäksi arviointi kattaa eri sijoituslajit, joista jokaisesta tulee oma arvosanansa. Evli sai myös sijoituslajikohtaisesti hyvät pisteet eri osa-alueilta, ylittäen mediaanin esimerkiksi suoran sijoitustoiminnan osalta aktiivisessa omistajuudessa sekä yrityslaina-kategorioissa.

PRI-Sig-Web-V1

Lue lisää:

Lue uudistetuilta sivuiltamme lisää Evlin vastuullisesta sijoittamisesta > 

Evli juhlii kymmenettä vuottaan YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteiden allekirjoittajana >

Evli nostaa vastuullisuuden strategiseksi fokusalueeksi > 

Lisätietoja:

Kim Pessala, johtaja, instituutioasiakkaat, Evli Pankki Oyj, p. +358 9 4766 9141, kim.pessala@evli.com

Outi Helenius, vastuullisuusjohtaja, Evli Pankki Oyj, p. +358 40 720 6859, outi.helenius@evli.com

Muut Evlin jäsenyydet ja sitoumukset:

Evli Pankki on ollut CDP:n  (Carbon Disclosure Project) sijoittajajäsen vuodesta 2007 ja Finsif – Finland’s Sustainable Investment Forum ry:n jäsen vuodesta 2010 lähtien. Evli on mukana useissa yhteisvaikuttamisprojekteissa, esimerkiksi CDP:n sijoittajakirjeissä, Climate Action 100+ -projektissa ja PRI:n öljy- ja kaasusektoriin kohdistuvassa yhteisvaikuttamisessa.

Lue aiheesta markkinastrategi ja seniorisalkunhoitaja Tomas Hildebrandtin blogi: Vastuullinen sijoittaminen vaatii pitkäjänteisyyttä

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua