Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Light beige dried grain plant on a white background Unsplash some20tiny

Ruotsalainen Privata Affärer valitsi Evli GEM -rahaston vuoden parhaaksi kehittyvien markkinoiden rahastoksi. Viimeisen viiden vuoden aikana rahasto päihitti vertailuindeksinsä 2,7 prosenttiyksiköllä vuositasolla. Privata Affärerin Vuoden rahasto -palkinto on Ruotsin suurin itsenäinen rahastopalkinto. 

Evli GEM on aktiivisesti hoidettu osakerahasto, joka sijoittaa varansa pääasiassa kehittyvien markkinoiden osakkeisiin. Rahasto hallinnoi 153,2 miljoonaa euroa.  

Palkinnon perusteluissa Privata Affärer kirjoittaa, että "rahastossa yhdistyvät sekä arvostrategia että kasvu, ja se tuottaa vahvasti silloinkin, kun kehittyvät markkinat kohtaavat vastatuulta".  

Tämä on hieno tunnustus rahastolle. Menestyksen taustalla on tiukkoihin sijoituskriteereihin perustuva osakevalinta, mikä on antanut meille hyvän mahdollisuuden saavuttaa hyviä pitkän aikavälin tuottoja ilman täydellistä ajoitusta", sanoo Hans-Kristian Sjöholm, yksi Evli GEM -rahaston salkunhoitajista.

Keskittyminen vahvoihin kassavirtoihin

Evli GEM noudattaa osakevalintaan perustuvaa sijoitusstrategiaa ja painottaa alihinnoiteltuja yhtiöitä, joilla on hyvä kassavirta ja velanhoitokyky. Rahaston sijoituksille ei ole asetettu maantieteellisiä, alakohtaisia tai yrityskokoon perustuvia rajoituksia.  

Vuoden 2023 lopussa MSCI EM -indeksin suurin ylipaino oli Taiwanissa, kun taas Kiinassa oli merkittävä alipaino. Kiina on ollut aliedustettuna siitä lähtien, kun rahasto perustettiin vuonna 2016. Rahaston suurimmat sektorit olivat vuonna 2023 IT, hyödykkeet ja teollisuus. Pienten ja keskisuurten yritysten osakkeissa oli huomattava ylipaino. 


Lisätietoja:

Hans-Kristian Sjöholm, osakesijoitusjohtaja
hans-kristian.sjoholm@evli.com, +358 40 572 2337  

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua