Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

White marble with beams of light heading down Unsplash 2000x1125 16 9 tiny

Lokakuussa 2015 perustetun asuntorahasto EAI Residential I:n toiminta jatkui vahvana myös vuonna 2019. Rahaston kokonaistuotto voitonjako huomioiden oli +11,3 prosenttia. Rahaston kokonaistuotto mukaan lukien voitonjako vuonna 2018 oli +8,6 prosenttia ja vuonna 2017 +12,0 prosenttia.

Rahaston valmiiden asuntojen määrä on tällä hetkellä 334. Rakenteilla on tällä hetkellä 123 asuntoa, joista suurin kohde sijaitsee Espoon Saunalahdessa. Suurin osa rakenteilla ja suunnitteilla olevista kohteista sijaitsee pääkaupunkiseudulla. Rahaston omistamien valmiiden asuntojen käyttöaste säilyi hyvänä myös vuonna 2019 ja vuoden käyttöasteeksi muodostui yli 98 prosenttia. Valmiiden kohteiden nettovuokratuotto 31.12.2019 oli 5,7 prosenttia rakennuskustannuksille laskettuna.

Rahasto rakennuttaa ja vuokraa rivi- ja luhtitaloja pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla, hankkii tontit ja rakennuttaa kohteet itse pääurakoitsijana toimien. Näin rahastoon sijoittaneet pääsevät osalliseksi kohteiden rakennuttajakatteesta sekä korkeammasta vuokratuotosta.

Asuntomarkkinan veto säilyi vahvana rahaston toimialueella. Kaupungistumisen edetessä hintakehitys on eriytynyt 2010-luvulla eri alueiden kesken voimakkaammin, ja odotamme tulevaisuudessa kasvun keskittyvän rahaston toimialueelle. Rahaston tavoitteena on rakentaa noin 150 miljoonan euron suuruinen hajautettu asuntosalkku rahaston toimialueelle.

"Oman rakennuttamisen ansiosta rahasto pystyy tarjoamaan sijoittajille vuokra-asuntosijoittamisessa poikkeuksellisen hyvän tuotto-odotuksen, mutta myös vuokralaisille erinomaisen hinta-laatusuhteen ja kohtuullisen vuokratason. Panostamme asukasviihtyvyyteen voimakkaasti. Tavoitteenamme on tarjota parhaita asuntoja noin 600-1100 e/kk vuokratasolla, millä tavoittelemme korkeaa käyttöastetta", kommentoi Evli-Rahastoyhtiön toimitusjohtaja Tero Tuominen.

Lisätietoa:
Tero Tuominen, toimitusjohtaja, Evli-Rahastoyhtiö Oy, p. 358 50 439 2867, tero.tuominen@evli.com

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua