Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

White marble with beams of light heading down Unsplash 2000x1125 16 9 tiny

Evli on lanseerannut uuden, laajasti pohjoismaisten yritysten lainoihin sijoittavan Evli Nordic 2025 Target Maturity -rahaston, joka erääntyy 2025 ja jonka vuotuinen tuottotavoite on noin 3 %*. Evli Nordic 2025 Target Maturity -rahaston varainhankinta alkoi 2.2.2021 ja päättyy 19.3.2021. Rahasto on sijoittajien käytettävissä Suomessa, Ruotsissa, Ranskassa, Espanjassa, Italiassa ja Saksassa.

Evli Nordic 2025 Target Maturity -rahastoa hallinnoi korkosijoitusjohtaja Juhamatti Pukka, ja Evli-Rahastoyhtiön seniorisalkunhoitaja Jani Kurppa. Salkun keskimääräisen luottoluokituksen odotetaan olevan BB, jossa on 20 % IG ja 80 % high yield -lainoja** sekä tietty prosenttiosuus luokittelemattomia yrityslainoja, joista saadaan salkulle lisätuottoa. Rahaston tavoiteltu vuosituotto on noin 3 %*.

Tavoite perustuu kahteen päätekijään. Ensinnäkin huomasimme luokittelemattomien pohjoismaisten lainojen tarjoavan 100-200 peruspisteen verran enemmän tuottoa kuin eurooppalaiset BB-yrityslainat. Toiseksi pohjoismaiset yrityslainat ovat toipuneet muuta Eurooppaa hitaammin, joten ne tarjoavat salkulle lisäarvoa”, Jani Kurppa kertoo.

Kuten vuonna 2019 lanseerattu Evli Target Nordic Bond 2023 -rahasto, tämä rahasto antaa sijoittajille Pohjoismaiden markkinoiden edut. Pohjoismaat ovat suuri markkina, jolla on 490 liikkeeseenlaskijaa, joiden yhteenlaskettu volyymi on 250 miljardia euroa. Tästä 54 % on luottoluokittelematonta.

Pohjoismaiden taloudet ovat vakaita ja vahvoja, ja ne ovat pärjänneet Covid-19:n paineessa Euroopan muiden maiden talouksia paremmin. Pohjoismaiset yritykset ovat myös ESG-mittareilla korkealla tasolla, ja ne ovat usein edelläkävijöitä ESG:n täytäntöönpanossa”, korostaa Juhamatti Pukka.

Evli Nordic 2025 Target Maturity -rahastoa hallinnoidaan aktiivisesti ESG-näkökohdat huomioiden. Rahasto poissulkee fossiilisten polttoaineiden ja kivihiilen tuottajat, alkoholin, aseiden ja tupakan valmistajat ja aikuisviihde- ja uhkapeliyhtiöt. ESG-kriteerit sisällytetään myös yritysvelan analyysiin, ja niistä julkaistaan neljännesvuosittainen ESG-raportti, joka sisältää kriteerien seurannan ympäristö- ja yhteiskuntavastuuta, hyvää hallintotapaa ja mainetta koskevat tulokset.

Lue lisää Evli Nordic 2025 Target Maturity -rahastosta (englanniksi)

Katso myös: Evli Nordic 2025 Target Maturity -rahaston verkkosivu

Lisätietoja:

Juhamatti Pukka, korkosijoitusjohtaja, Evli-Rahastoyhtiö Oy, p. +358 9 4766 9486, juhamatti.pukka@evli.com

Jani Kurppa, seniorisalkunhoitaja, Evli-Rahastoyhtiö Oy, p. +358 9 4766 9146, jani.kurppa@evli.com 


*Vuosituotto, josta on vähennetty palkkiot. Huom. Tämä ei ole Evlin lupaama tuotto eikä Evlin sitoumus, että tämä tuotto saavutetaan. Rahastolle voi aiheutua pääoman menettämisen riski, luottoriski sekä high yield -lainoihin sijoittamiseen liittyvä riski.
**Investment Grade (IG) -lainoissa on tyypillisesti pienempi riski ja korkeampi luottoluokitus (AAA-BB), High Yield (HY) -lainoissa taas tyypillisesti korkeampi riski ja alhaisempi luottoluokitus (BB-D). Tärkeimpien luottoluokituslaitosten käyttämistä luokituksista AAA on korkein ja D matalin.

 

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua