Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

White marble with beams of light heading down Unsplash 2000x1125 16 9 tiny

Evli Yrityslaina -sijoitusrahasto täyttää 20 vuotta. Rahaston salkunhoitajana on toiminut sen perustamisesta 1999 lähtien Mikael Lundström. 


Strategian tavoitteena on saavuttaa paras mahdollinen riski/tuotto-suhde laajassa sijoitusuniversumissa, joka yhdistää ylemmän (investment grade) ja alemman (high yield) luottoluokituksen eurooppalaiset yrityslainat sekä luokittelemattomat pohjoismaiset yrityslainat.

Nykyisin Evli-Rahastoyhtiö Oy:n sijoitusjohtajana työskentelevä Mikael Lundström on edelleen rahaston salkunhoitaja. Hänen rinnallaan rahaston toisena seniorisalkunhoitajana on toiminut vuodesta 2014 Jani Kurppa.

“Otimme rahaston strategian käyttöön heti euron syntymisen jälkeen, mutta sijoitusfilosofiamme on pysynyt edelleen samana”, Mikael Lundström kertoo. “Salkkua rakentaessamme valitsemme yrityslainoja, joilla on mielestämme paras riskikorjattu tuottomahdollisuus sekä pyrimme arvioimaan yritysten todellisen luottolaadun virallisten luokitusten sijaan. Tämä periaate on mahdollistanut erinomaisen, noin 5 prosentin, vuosituoton* strategian käyttöönoton jälkeen”.

Evli Yrityslaina sisältää enintään 20 prosenttia luokittelemattomia yrityslainoja, ja salkun keskimääräinen luottoluokitus on BBB-. Salkunhoitajat voivat lisätä joustavuutta muuttamalla sijoitusten duraatiota aktiivisesti.

"Ylemmän luottoluokituksen (investment grade A–AAA) ja alemman luottoluokituksen (high yield B) yrityslainojen välissä sijaitsevat BBB- ja BB-luottoluokituksen lainat muodostavat niin sanotun crossover-alueen, joka tarjoaa houkuttelevaa tuottoa matalan ja korkean riskin välimaastossa. Erittäin kiinnostavat luokittelemattomat pohjoismaiset yrityslainat tuovat salkkuun lisää hajautusta, sillä niiden korrelaatio ylemmän ja alemman luottoluokituksen eurooppalaisiin yrityslainoihin on alhainen”, Mikael Lundström sanoo.

Ympäristöön, yhteiskuntaan ja hyvään hallintotapaan liittyvät ESG-näkökohdat otetaan aktiivisesti huomioon sijoitusprosessissa ja yrityslainojen valinnassa. Salkunhoitajat tekevät sijoituspäätöksensä yhteistyössä ESG-tiimin ja vastuullisen sijoittamisen ohjausryhmän kanssa mitattavissa olevien luottoriskien sekä ESG-vaatimusten perusteella. Sijoituksia ei tehdä yrityksiin tai toimialoihin, jotka on poissuljettu Evlin sijoitusuniversumista. Päätöksenteossa otetaan huomioon myös ESG-arvosanat, Evlin ilmastoperiaatteet ja YK:n Global Compact -periaatteet.

*Historiallinen kehitys ei ole tae tulevista tuotoista.


Rahaston perustiedot:

Evli Yrityslaina

Rahastotyyppi: Eurooppalainen yrityslainarahasto
ISIN A/B/IB: FI0008801089/FI0008801097/FI4000243217
Vertailuindeksi: 75 % ICE BofAML EMU Corporate Index (ER00) / 25 % ICE BofAML Euro High Yield, BB-B Constrained Index (HEC4)
Hallinnointipalkkio: 0,85 % vuodessa (A, B) / 0,45 % vuodessa (IB)


Lue lisää (englanniksi) evli.com/ecb20


Lisätietoja: 
Mikael Lundström, sijoitusjohtaja, Evli-Rahastoyhtiö Oy, p. +358 9 4766 9321, mikael.lundstrom@evli.com

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua