Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

White marble with beams of light heading down Unsplash 2000x1125 16 9 tiny

Erikoissijoitusrahasto Evli Vuokratuotto osti 13.12.2019 toteutetulla kaupalla nykyisen Kone Oyj:n pääkonttorikiinteistön Keilarannasta Hansa Investiltä. Ikoninen, Koneen vuonna 2001 rakennuttama laadukas tornitalo sijaitsee erinomaisella paikalla merenrannassa Keilarannan metroaseman tuntumassa. 


Metron myötä alue on kehittynyt ja kehittyy edelleen entistä vahvemmaksi liike-elämän toimintakeskukseksi. Kaupan myötä toimistotilojen osuus rahaston portfoliossa nousee yli 40 prosenttiin.

Rahasto on myös sopinut velkarahoituksesta Nordean kanssa. Velkarahoitus tukee rahaston kasvua ja tehostaa pääomien tuottoa. ”Haemme aktiivisesti uusia vahvan kassavirran sijoituskohteita Suomen kasvukeskuksista”, sanoo rahaston salkunhoitaja Heidi Launo.

Erikoissijoitusrahasto Evli Vuokratuoton kasvun tukemiseksi on vuoden kuluessa tehty myös kaksi rekrytointia rahaston salkunhoitoon. Tero Mäki aloitti joulukuussa vanhempana analyytikkona. Mäki on aikaisemmin työskennellyt PricewaterhouseCoopers Oy:ssä kiinteistöihin keskittyvässä taloudellisessa transaktiotiimissä. Aiemmin tänä vuonna rahaston salkunhoito sai vahvistusta Sponda Oyj:stä, kun Saskia Lammi aloitti kiinteistöomaisuuden varainhoitajana.

Erikoissijoitusrahasto Evli Vuokratuotto on avoin merkinnöille vuosineljänneksittäin. Vuokratuoton lisäksi Evlillä on kaksi suljettua rahastoa: asuntoja rakennuttava EAI Residential I Ky ja Hoivakiinteistöihin sijoittava Evli Healthcare I Ky. Noin 400 miljoonan sijoitusvarallisuutta kiinteistörahastoihin hoitaa tällä hetkellä seitsemän hengen salkunhoitotiimi.

Kiinteistörahastot ovat osa Evli-Rahastoyhtiö Oy:n vaihtoehtorahastoliiketoimintaa. Kiinteistörahastojen lisäksi Evlillä on kolme pääomarahastoa, jotka sijoittavat kahdeksanhenkisen tiimin voimin listaamattomiin yhtiöihin sekä suoraan että rahastojen kautta. Kokonaisuudessaan vaihtoehtorahastojen hallinnoitava sijoitusvarallisuus on 855 miljoonaa euroa.


Lisätietoja:

Erikoissijoitusrahasto Evli Vuokratuotto:
Heidi Launo, salkunhoitaja, Evli-Rahastoyhtiö Oy, p. +358 40 708 9519, heidi.launo@evli.com

Vaihtoehtorahastot:
Tero Tuominen, toimitusjohtaja, Evli-Rahastoyhtiö Oy, p. +358 50 439 2867, tero.tuominen@evli.com

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua