Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Morningstar

Rahastoihin keskittynyt analyysitalo Morningstar on valinnut Evli-Rahastoyhtiön Suomen parhaaksi rahastotaloksi vuotuisessa Morningstar Awards -vertailussa1. Hiljattain Suomen kolmanneksi suurimmaksi varainhoitajaksi noussut Evli oli kolmen parhaan joukossa myös kahdessa muussa palkintokategoriassa.

 

Evli-Rahastoyhtiön toimitusjohtaja Kim Pessala iloitsee saavutuksesta ja näkee sen konkreettisena todisteena Evlin johdonmukaisesta ja pitkäjänteisestä työstä asiakkaiden sijoitusten hoitamisessa mahdollisimman hyvän tuoton saavuttamiseksi. Aktiivisena rahastonhoitajana Evli pyrkii tuottamaan asiakkailleen pitkän aikavälin arvoa. Evlin menestys mitataan asiakkaiden menestyksellä, ja valinta parhaaksi rahastotaloksi on osoitus vankkumattomasta sitoutumisesta yhtiön filosofiaan.

”Vahva asiakaslähtöisyys yhdistettynä pyrkimykseen olla paras on aina ollut DNA:ssamme. Tunnustus on kunnianosoitus salkunhoidollemme heidän pitkäjänteisestä työstään. Uskon, että saavutus viestittää myös olemassa oleville ja mahdollisille uusille asiakkaille, että Evli on sitoutunut pitkäjänteiseen työhön rahastojensa kehittämiseksi nopeasti muuttuvassa maailmassa”, Pessala sanoo.

Evli menestyi Morningstar Awardseissa myös muissa kategorioissa. Evli-Rahastoyhtiö sijoittui kolmen parhaan joukkoon parhaan korkovarainhoitajan kategoriassa ja Evli Maailma B -rahasto ylsi kolmen parhaan joukkoon Maailma Osakkeet -kategoriassa. 

”Myös nämä menestykset ovat arvokkaita tuloksia ja tuovat esiin sitä monitahoista osaamista, mitä Evlin sisältä tänä päivänä löytyy”, Pessala toteaa.

Morningstar valitsee vuosittain Morningstar Awards -palkintojensa rahastosarjojen voittajat vertailemalla rahastojen toteutuneita tuottoja suhteessa niiden riskeihin. Vertailussa huomioidaan yhden, kolmen ja viiden vuoden tuottohistoria sekä kolmen ja viiden vuoden riski suhteessa rahastojen Morningstar-luokkaan.

Evli Suomen kolmanneksi suurin

Evli nousi hiljattain Suomen kolmanneksi suurimmaksi rahastoyhtiöksi Suomen Sijoitustutkimuksen rahastovertailussa. Nousun taustalla on Evlin ja EAB Group Oyj:n yhdistyminen, jonka seurauksena Evlin tuote- ja palvelutarjoama on laajentunut ja salkunhoidon resurssit kasvaneet.

EAB Group yhdistyi Evliin lokakuun alussa 2022. Yhdistymisen myötä Evlin hoidettavissa oleva asiakasvarallisuus kasvoi ja asiantuntija-, myynti- ja asiakaspalveluresurssit vahvistuivat Suomessa. Evlin salkunhoidossa työskentelee nyt yli 20 henkilöä perinteisten rahastojen tiimissä ja lähes 40 henkilöä vaihtoehtoisten rahastojen tiimeissä.

”Tehokas pääoman allokointi on välttämätöntä hyvin toimivan yhteiskunnan ja kestävän kehityksen kannalta. Yhdistyttyämme EAB:n kanssa olemme entistä paremmassa asemassa tavoittelemaan päämääräämme olla Pohjoismaiden johtava varainhoitaja ja vastuullinen toimija pääoman allokoijana”, Kim Pessala sanoo.

Euroopan johtava rahastotalo

Morningstar
 • Best Fund House Overall in Finland 2023
 • Best Finnish Equity Fund in Finland (Evli Finnish Small Cap) 2022
 • TOP 3 Fund House Overall in Sweden 2021
 • Best Fund House Overall in Sweden 2020
 • Best Fixed Income Manager in Spain 2019
 • EUR Bond Fund in Finland, France and Spain (Evli Corporate Bond Fund) 2018
Lipper
 • Best fund, Bond EUR Corporates Short Term: Evli Short Corporate Bond 2021 - Europe, Germany and Nordic awards
 • Best fund, Equity Nordic: Evli Nordic 2021 - Europe and Nordic awards
 • Overall Group Award: Small Company Fixed Income 2020 - France awards
 • Overall Group Award: Small Company Fixed Income 2019 - Europe, Germany and France awards
 • Overall Group Award: Small Company Fixed Income 2018 - France awards

Morningstar Awards -palkintojen lisäksi Morningstar julkaisee riippumattomia analyysejä ja vertailuja. Yhtiö on myös tunnettu Morningstar-tähtiluokituksistaan.

Lisätietoja:
Kim Pessala, toimitusjohtaja, Evli-Rahastoyhtiö Oy, p. +358 9 4766 9141, kim.pessala@evli.com 

1 Morningstar Awards 2023 (c). Morningstar, Inc. All Rights Reserved. Awarded to Evli for the Best Fund House in Finland. 

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua