Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Moderni puurakennus ja lasirakennus ulkopuolelta pystysuoraan.

Evli on toteuttanut suunnitellusti 15.11.2023 tiedotetun, sijoituspalveluyhtiö Zenito Oy:n enemmistön ostamisen. Sopimuksen mukaan Evli osti noin 67 prosenttia Zenito Oy:n osakkeista. Loput, noin 33 prosenttia osakkeista, jäivät yrityksen perustajien omistukseen. Kauppa on toteutettu 31.1.2024 ja toteutuksen myötä Zenito Oy on jatkossa osa Evli-konsernia. 

Zenito Oy on suomalainen sijoituspalveluyritys, jonka erikoistuneet ja aktiiviset sijoitusstrategiat ovat tuottaneet vertailuryhmissään huipputuloksia. Zenito toimii kolmen kansainvälisten rahastoluokkiensa parhaimmistoon kuuluvan osakerahaston salkunhoitajana: Fourton Hannibal, Zenito UK Value Fund ja Zenito Silver and Gold. Zenito Silver and Gold on Suomen sijoitusmarkkinoiden ainoa arvometallikaivosrahasto.

Varainhoitopalvelujen lisäksi Zenitolla on myös edullisten pörssiyhtiöiden löytämiseen ja tutkimiseen erikoistunut Zenostock.com-verkkopalvelu.

"Yrityskauppa on luonteva askel Evlin strategisella matkalla johtavaksi pohjoismaiseksi varainhoitajaksi. Yrityskauppa yhdistää molempien yritysten asiantuntemuksen ja resurssit, mahdollistaen asiakkaillemme entistä laajemman valikoiman sijoitustuotteita", Evlin toimitusjohtaja Maunu Lehtimäki kommentoi.

Asiakkaan näkökulmasta palvelut jatkuvat normaalisti. Kaupan toteutumisen myötä asiakkaat pääsevät hyödyntämään entistä laajempaa tuote- ja palveluvalikoimaa.


Lisätietoja:

Maunu Lehtimäki, toimitusjohtaja, Evli Oyj, p. +358 50 553 3000, maunu.lehtimaki@evli.com   

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua