Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Solar20panel 2000 1125

Evli on sopinut aurinkoenergiaan liittyvästä hankerahoituksesta Recapin ja Triodos Bankin kanssa. Yhteensä 25 miljoonan euron suuruisella sijoituksella rahoitetaan yli 40 aurinkovoimalaitoksen rakentaminen Espanjaan ja Portugaliin.

 

Sijoitussalkku koostuu yli 40 aurinkovoimalaitoksesta, jotka rakennetaan vuosina 2023–2024 muun muassa elintarvike-, rakennus-, kierrätys- ja lääketeollisuuden alojen toimijoille niiden omaan sähkönkulutukseen. Laitosten kokonaiskapasiteetti on 40–50 megawattia ja odotettu sähköntuotanto 60 gigawattituntia vuodessa.

Evli toteuttaa rahoituksen yhteistyössä Triodos Bankin ja Recapin kanssa. Triodos Bank on Euroopan johtava eettisen ja kestävän pankkitoiminnan edelläkävijä, jolla on toimintaa yli 40 maassa ympäri maailmaa. Triodos Bank on ollut mukana perustamassa Global Alliance for Banking on Values -verkostoa, joka koostuu 56:sta kestävän rahoitusjärjestelmän uudistamista edistävästä pankista.

Ruotsalainen Recap Energy tarjoaa kaupallisille ja teollisille yrityksille joustavia rahoitusratkaisuja energiakustannustensa alentamiseksi katoille asennettavien aurinkovoimaloiden avulla. Recap toimii Ruotsin lisäksi Espanjassa, Portugalissa, Kolumbiassa, Brasiliassa ja Intiassa.

”Yhteistyö on meille loistava tilaisuus jatkaa työskentelyä Recapin kanssa ja laajentaa aiemmin hyväksi havaittua liiketoimintamallia seuraavalle tasolle. Omien aurinkovoimaloiden tarjoaminen eri teollisuudenalojen asiakkaille ilman asiakkaan alkuinvestointia on tärkeä keino tehdä koko energiajärjestelmästä kestävä. Olemme erittäin iloisia, että Triodos mahdollistaa tämän laajentumisen”, sanoo Daniel Pasternack, joka toimii senior advisorina eurooppalaisiin uusiutuvan energian hankkeisiin keskittyvässä Evli Renewable Energy Infrastructure Fund II -rahastossa.

Puhdasta energiaa ilman alkuinvestointia

Tuotettu sähkö myydään pitkäaikaisilla sähkönmyyntisopimuksilla (PPA), ja sopimusten päätyttyä aurinkovoimalaitokset siirtyvät niiden kuluttajayritysten omistukseen. Pitkäaikaiset sähkönmyyntisopimukset antavat yrityksille mahdollisuuden pienentää energiakustannuksiaan välittömästi tekemättä investointeja tai ottamatta velkaa aurinkovoimalaitosten rakentamiseen.

”Tällä tavoin helpotamme kaikentyyppisten yritysten hiilidioksidipäästöjen vähentämistä, mikä on keskeistä energiamurroksen nopeuttamiseksi”, Triodos Bankin uusiutuvan energian ja ympäristöteknologian johtaja Miguel Angel Amores toteaa.

”Tarjoamalla kaupallisille ja teollisille yrityksille rahoitusta ne voivat hyötyä aurinkovoimalan tuomista säästöistä heikentämättä oman liiketoimintansa investointibudjettia. Olemme erittäin tyytyväisiä, että Triodos Bank ja Evli ovat rinnallamme tässä hankkeessa ja tukevat teollisuuden energiamurrosta Espanjassa ja Portugalissa”, Recap Energyn perustaja ja toimitusjohtaja Marco Berggren sanoo.

Lue lisää Evli Renewable Energy Infrastructure Fund II -rahastosta


Lisätietoja:
Daniel Pasternack, senior advisor, Evli Renewable Energy Infrastructure Fund II, Evli Oyj, p. +358 50 569 3416, daniel.pasternack@evli.com 

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua