Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

White marble with beams of light heading down Unsplash 2000x1125 16 9 tiny

Evli-Rahastoyhtiö juhlii 30-vuotista toimintaansa lokakuussa 2019. Evli perusti ensimmäisen sijoitusrahastonsa, Evli Select -osakerahaston, 16.10.1989. Rahasto on sijoittanut varansa suomalaisiin osakkeisiin menestyksellisesti jo kolmenkymmenen vuoden ajan.

Jos Evli Select -rahastoon (nyk. Evli Suomi Select) olisi sijoittanut 100.000 markkaa (16.819 euroa) lokakuussa 1989, sijoituksen arvo olisi kasvanut yli 2,5 miljoonaan markkaan (437.254 euroon) syyskuuhun 2019 mennessä. Rahastosijoitus olisi siis 25-kertaistanut arvonsa. Aktiivinen, näkemystä ottava varainhoito ja pitkäjänteisyys on kannattanut; rahaston keskimääräinen vuosituotto on ollut toiminnan alusta +11,52 % p.a., rahaston vertailuindeksin tuoton ollessa +6,89 % p.a.*

Valikoimaan kuuluvat myös vaihtoehtoiset rahastot

Nykyisin Evli-Rahastoyhtiö hallinnoi 34 sijoitusrahastoa, ja sen rahastovalikoima kattaa myös kiinteistö- ja private equity -pääomarahastot. Esimerkiksi Evli Vuokratuotto sijoittaa varansa liike- ja toimitilakiinteistöihin Suomessa ja Evli Private Equity II -pääomarahasto listaamattomiin yhtiöihin (private equity) maineikkaiden kansainvälisten pääomarahastojen kautta.

Evli-Rahastoyhtiön tavoitteena on edelleen laajentaa rahastovalikoimaa siten, että Evlin rahastot soveltuisivat mahdollisimman hyvin suomalaisten yhteisösijoittajien ja yksityishenkilöiden tarpeisiin.

Rahastot noudattavat vastuullisen sijoittamisen periaatteita

Ympäristöön, yhteiskuntaan ja hyvään hallintotapaan liittyvät ESG-näkökohdat otetaan aktiivisesti huomioon Evlin rahastojen sijoitusprosessissa ja sijoituskohteiden valinnassa. Sijoituksia ei tehdä yrityksiin tai toimialoihin, jotka on poissuljettu Evlin sijoitusuniversumista. Päätöksenteossa otetaan huomioon myös ESG-arvosanat, Evlin ilmastoperiaatteet ja YK:n Global Compact -periaatteet.

Evlin rahastopääoma oli elokuun lopussa 9,35 miljardia euroa. 

2019 on juhlavuosi myös Evli Yrityslaina -rahastolle. Rahasto on tarjonnut vahvaa ja vakaata tuottoa Mikael Lundströmin johdolla jo vuodesta 1999. 

Lue myös:
Evli-Rahastoyhtiön nettomerkinnät suurimmat vuonna 2019
Evli juhlistaa Evli Yrityslaina -rahaston 20-vuotistaivalta

Lisätietoja:
Kim Pessala, johtaja instituutioasiakkaat, p. +358 9 4766 9141, kim.pessala@evli.com

*p.a. tarkoittaa vuotuista tuottoa. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevista tuotoista.

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua