Siirry sisältöön

Teemme päivityksiä My Evli -verkkopalvelussa torstaina 26.9.2024 klo 19.00-21.00. Pahoittelemme katkosta aiheutuvaa haittaa.

Harmaa metallirakenne.

Evlin uusi Evli Private Capital Fund I -vaihtoehtorahasto on Suomen ensimmäinen temaattinen, vähemmistösijoituksiin keskittynyt kasvurahasto. Rahaston sijoitukset hajautetaan 5–8 kohdeyritykseen Suomessa ja Ruotsissa, sen toimikausi on 8+2 vuotta ja sillä on 20–30 prosentin vuosittainen nettotuottotavoite*. 

Vihreä siirtymä on yksi merkittävimmistä kasvuajureista sekä nykyisen että tulevien vuosikymmenten aikana ja ilmastonmuutoksen aikaansaaman investointitarpeen arvioidaan globaalisti olevan noin 100–150 biljoonaa dollaria vuoteen 2050 mennessä**. Evlin uusi Evli Private Capital Fund I -rahasto tuo sijoittajille lisää vaihtoehtoja tarttua vihreän siirtymän megatrendiin.

Rahaston kannalta sijoitusympäristö ja ajoitus sekä Suomessa että Pohjoismaissa on erittäin positiivinen, sillä pelkästään Suomessa vihreään siirtymään arvioidaan investoitavan lähivuosina jopa 260 miljardia euroa***. Lisäksi Suomessa on vakaat olosuhteet liiketoiminnalle ja vahva innovaatioympäristö sekä erittäin osaavaa työvoimaa.

Rahaston taustalla kokenut tiimi

Evli Private Capitalin tiimi koostuu kokeneista sijoitusammattilaisista ja on osa Evlin 38 hengen suuruista vaihtoehtosijoitusten organisaatiota. Tiimin perustajaosakkaat Kalle Kekkonen ja Kia Aejmelaeus ovat viimeisen kolmen vuoden aikana todentaneet sijoitusstrategian toimivuuden toteuttamalla pääomasijoituksia useisiin mielenkiintoisiin, kestävää kehitystä edistäviin kasvuyrityksiin, kuten Proventia, Solnet Green Energy, Bladefence ja Elcoline.  Tarkoituksena on nyt jatkaa aiemman sijoitusstrategian toteuttamista uuden rahaston kautta.

Aktiivisen työn tuloksena tiimillä on myös huomattava määrä olemassa olevaa hankevirtaa, vahvat verkostot sekä hyvä maine markkinoilla. 

Tiimin valitsemat sijoitusteemat energia-alan murroksen, kiertotalouden ja resurssitehokkuuden ympärillä tarjoavat merkittävän määrän houkuttelevia sijoitusmahdollisuuksia, mikä indikoi suhteellisen nopeaa sijoitusaikataulua. Samaan aikaan rahaston perustamisen ajoitus on kiinnostava, sillä historiallisesti osa parhaiten tuottaneista rahastoista on perustettu nimenomaan laskusuhdanteen aikana, jolloin on mahdollista päästä järkevällä arvostustasolla mukaan kiinnostaviin yrityksiin.

Kuten Evlin kaikki rahastot, myös Evli Private Capital Fund I noudattaa vastuullisen sijoittamisen periaatteita. Vastuullisuusanalyysi ja monitorointi on integroitu rahaston sijoitusprosessiin, minkä lisäksi rahasto edistää ympäristöön ja yhteiskuntaan liittyviä ominaisuuksia SFDR Artikla 8:n mukaisesti.

Lue lisää rahastosta

 

Lisätiedot:

Kalle Kekkonen, Managing Partner, Evli Private Capital, Evli-Rahastoyhtiö Oy, p. +358 50 304 5861, kalle.kekkonen@evli.com

 

* Tuottotavoite perustuu arvioon sijoituksen arvon ja markkinaolosuhteiden kehittymisestä. Tuottotavoitetta ei välttämättä saavuteta, koska toteutuneeseen tuottoon vaikuttavat sijoitustoiminnan onnistuminen ja toteutunut markkinakehitys.

** Lähteet: Boston Consulting Group (BCG and Climate Leadership Coalition (CLC) Finland’s Moonshots for Green Growth - Maximizing Finland’s Growth and Handprint in the Green Transition, 02/2023. Ministry of Finance Finland: Economic Survey, Summer 2023.

*** Lähteet: Ilmastorahasto ja AFRY

 

HUOM! Tämä tuote on tarkoitettu ammattimaisille ja rajatulle joukolle ei-ammattimaisia asiakkaita, jotka tekevät vähintään 100.000 € sijoituksen ja joilla katsotaan olevan riittävä ymmärrys rahastosta ja sen harjoittamasta sijoitustoiminnasta.

Esitettävät skenaariot ovat tulevan tuloksen arvio, joka perustuu aiempiin tietoihin siitä, miten tämän kaltaisten sijoitusten arvo vaihtelee ja nykyisiin markkinaolosuhteisiin, eivätkä ne ole täsmällinen indikaattori. Saatava tulos vaihtelee sen mukaan, millainen markkinoiden kehitys on rahaston toimikauden aikana.

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua