Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Modern wooden building and a glass building from the outside vertical Unsplash 2000x1125 16 9 Tiny

Evli Oyj on tänään 15.11.2023 allekirjoittanut sopimuksen suomalaisen sijoituspalveluyhtiö Zenito Oy:n enemmistön ostamisesta. Sopimuksen mukaan Evli ostaa noin 67 prosenttia Zenito Oy:n osakkeista. Loput, noin 33 prosenttia osakkeita, jää yrityksen perustajien omistukseen.  Kaupan kohteena olevista osakkeista maksettava kauppahinta on noin 2,9 miljoonaa euroa ja maksu suoritetaan käteismaksuna. Kaupalla ei arvioida olevan olennaista vaikutusta liikkeeseenlaskijan toimintaan.

 

Zenito Oy on suomalainen sijoituspalveluyritys, jonka erikoistuneet ja aktiiviset sijoitusstrategiat ovat tuottaneet vertailuryhmissään huipputuloksia. Zenito Oy:n liikevaihto vuodelta 2022 oli noin 1,3 miljoonaa euroa (1,8 miljoonaa euroa vuonna 2021) ja vastaavasti liikevoitto rahastoyhtiökorvausten jälkeen noin 0,4 miljoonaa euroa (1,0 milj. euroa). Tilikauden 2022 lopussa Zenito Oy:n varat olivat 0,8 miljoonaa euroa, velat 0,0 miljoonaa euroa ja oma pääoma 0,7 miljoonaa euroa.

Zeniton tuotetarjooma sisältää kansainvälisten rahastoluokkiensa parhaimmistoon kuuluvat sijoitusrahastot Fourton Hannibal, Zenito UK Value Fund ja Suomen sijoitusmarkkinoiden ainoan arvometallikaivosrahaston Zenito Silver and Gold. Varainhoitopalvelujen lisäksi Zenito Oy julkaisee myös edullisten pörssiyhtiöiden löytämiseen ja tutkimiseen erikoistuneen Zenostock.com-verkkopalvelun.

"Zenitolla on erittäin kokenut tiimi ja korkealaatuisia tuotteita. Olemme iloisia saadessamme toivottaa yhtiön työntekijät osaksi Evliä", Evlin toimitusjohtaja Maunu Lehtimäki sanoo. "Yrityskauppa on luonteva askel Evlin strategisella matkalla johtavaksi pohjoismaiseksi varainhoitajaksi. Yrityskauppa yhdistää molempien yritysten asiantuntemuksen ja resurssit, mahdollistaen asiakkaillemme entistä laajemman valikoiman sijoitustuotteita."

"Yhteistyö Evlin kanssa vastaa täydellisesti yhtiömme tavoitteita: entistä parempaa palvelutasoa asiakkaillemme, hallintoapua Evliltä ja enemmän aikaa ydintehtäväämme salkunhoitoon. Arvostamme Evlin pitkäjänteistä ja menestyksellistä keskittymistä erityisesti aktiivisiin sijoitusstrategioihin", Zeniton perustaja ja toimitusjohtaja Petter Langenskiöld sanoo.

Järjestely vaatii toteutuakseen Finanssivalvonnan hyväksynnän. Järjestelyn arvioidaan toteutuvan vuoden 2024 alkupuolella.

Asiakkaan näkökulmasta palvelut jatkuvat normaalisti. Kaupan toteutumisen myötä asiakkaat pääsevät hyödyntämään entistä laajempaa tuote- ja palveluvalikoimaa.


Lisätietoja:
Maunu Lehtimäki, toimitusjohtaja, Evli Oyj, p. +358 50 553 3000, maunu.lehtimaki@evli.com 

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua