Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

SOME2016920288329

Edita Group Oyj on myynyt Helsingin Kuninkaantammessa sijaitsevan kiinteistön Evlin hallinnoimalle kiinteistökehitysrahasto EAB Value Added Fund III Ky:lle. Kiinteistössä toimii tällä hetkellä Edita Groupiin kuuluvan Edita Priman tuotantolaitos sekä muita vuokralaisia. Kiinteistön myynti ei vaikuta kiinteistön vuokralaisiin.

 

Kiinteistöjen omistaminen ei kuulu Edita Groupin ydinliiketoimintaan, ja siksi se on päättänyt luopua Kuninkaantammen kiinteistön omistuksesta. Kuninkaantammen tilojen käyttöä on tehostettu jo aiemmin vuokraamalla siitä osia ulkopuolisten käyttöön.

”Kehitämme Edita Groupin strategiaa järjestelmällisesti tavoitteenamme liiketoiminta-alueidemme toiminnan vahva tukeminen. Kiinteistöjen omistaminen ei tue tätä tavoitettamme. Siksi on järkevää siirtää Kuninkaantammen kiinteistön omistajuus yritykselle, jonka toimintojen ytimessä on kiinteistöjen kehittäminen”, sanoo Edita Groupin va. toimitusjohtaja, talousjohtaja Kristiina Kujala.

"Evlin kiinteistökehitysrahasto EAB Value Added Fund III:n sijoitusstrategiaan kuuluu varasto- ja pienteollisuuskiinteistöjen omistaminen pääkaupunkiseudulla. Olemme iloisia voidessamme hankkia tämän Kuninkaantammessa sijaitsevan suuren kiinteistön, jossa on jo joukko vakaita vuokralaisia. Rahaston tavoitteena on kehittää kiinteistöä edelleen”, kertoo Evlin kiinteistörahastoista vastaava johtaja Jaakko Ristola.

Kuninkaantammen kiinteistö valmistui vuonna 1975. Se toimi Edita-konsernin pääkonttorina vuoteen 2017 asti, jolloin pääkonttori siirtyi Helsingin Kalasatamaan. Rakennuksen vuokrattava pinta-ala on noin 20 000 m2 ja tontin laajuus 5,4 hehtaaria.


Lue lisää EAB Value Added Fund III:sta


Lisätietoja:
Jaakko Ristola, Johtaja, kiinteistörahastot, Evli-Rahastoyhtiö Oy, p. +35840 820 1422, jaakko.ristola@evli.com 

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua