Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

White marble with beams of light heading down Unsplash 2000x1125 16 9 tiny

Vietimme Evli Yrityslaina -sijoitusrahaston 20-vuotis syntymäpäivää vuonna 2019, ja nyt on Evli High Yield Yrityslaina -rahaston vuoro juhlistaa 20-vuotistaivalta. Evli-Rahastoyhtiö Oy:n sijoitusjohtaja Mikael Lundström on toiminut rahaston salkunhoitajana ja hoitanut sitä samalla strategialla sen perustamisesta – maaliskuusta 2001 – lähtien. 


Evli High Yield Yrityslaina -rahaston vahva strategia

Evli High Yield Yrityslaina on pitkän koron rahasto, joka sijoittaa pääasiassa eurooppalaisten yritysten ja pankkien liikkeeseen laskemiin euromääräisiin velkakirjoihin. Investoinnit kohdistuvat matalamman luottoluokituksen (high yield) joukkolainoihin. Sijoitusten luottoluokitus on keskimäärin vähintään BB +. Lisäksi enintään 20 prosenttia rahaston varoista voidaan sijoittaa sijoituksiin, joilla ei ole virallista luottoluokitusta.

"High yield -markkinat ovat muuttuneet merkittävästi viimeisten 20 vuoden aikana, mutta olemme pitäneet sijoitusprosessimme keskittyneenä yrityksiin, joilla on vahva kassavirta. Tämä lähestymistapa on toiminut hyvin vuosien varrella, koska kassavirtayritysten joukkolainat ovat yleensä parempia. Lisäksi asiantuntijuutemme pohjoismaisista markkinoista antaa meille mahdollisuuden sijoittaa luokittelemattomiin pohjoismaisiin yrityslainoihin, mikä erottaa meidät muista high yield -segmentin eurooppalaisista strategioista", kertoo Mikael Lundström.

Vastuullisuuden rooli pitkän aikavälin menestyksessä

ESG-tekijät integroidaan Evli High Yield Yrityslaina -rahaston sijoituspäätöksiin ja sijoitusstrategia noudattaa Evlin yleisiä poissulkemiskäytäntöjä. Rahaston sijoituksia seurataan YK:n Global Compact -normien ja Evlin ilmastonmuutosperiaatteiden rikkomusten varalta. Rahaston ESG-indikaattorit esitetään rahastokohtaisessa, kvartaaleittain päivitettävässä julkisessa ESG-raportissa.

"Rahastojamme hoidetaan aktiivisesti pitkän aikavälin ESG-näkökulmasta. Uskomme vakaasti, että yritysten on oltava vastuullisia voidakseen menestyä nykymaailmassa, ja siksi olemme integroineet ne luottoprosessiin", toteaa Mikael Lundström.


Lisätietoja:

Mikael Lundström, sijoitusjohtaja, salkunhoitaja, Evli-Rahastoyhtiö Oy, p. +358 9 4766 9321, mikael.lundstrom@evli.com

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua