Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

White marble with beams of light heading down Unsplash 2000x1125 16 9 tiny

Evli jatkaa yhteistyötään John Nurmisen Säätiön kanssa. Tänä vuonna 30 vuotta täyttävä säätiö perustettiin alkujaan merellisen kulttuuriperinnön säilyttämiseksi, ja pian perustamisen jälkeen Itämeren suojelusta tuli tärkeä osa säätiön toimintaa. Evli haluaa omalta osaltaan olla mukana tässä kotimeremme suojelutyössä.


Evlin John Nurmisen Säätiölle antama tuki kohdennetaan meriympäristön hyväksi tehtäviin hankkeisiin, joissa parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöongelmia. Evliä yhteistyössä puhuttelee se, että säätiö tekee konkreettisia ja tehokkaita tekoja Itämeren pelastamiseksi. Kriittisin toimenpide lähimeremme hyväksi tehtävässä työssä on rehevöitymisen vähentäminen.

Hankkeemme ovat vaikuttaneet Suomenlahden rehevöitymiseen valtavasti. Läpimurtona pidämme Pietarin jätevedenpuhdistamon tehostettua fosforinpoistoa. Toinen suuri saavutus on ollut Laukaanjoen Fosforit-tehtaan päästöjen ohjaaminen puhdistukseen. Nämä hankkeet pelkästään vähentävät vuosittain Itämeren fosforikuormaa 1 000 tonnia”, säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt kertoo.

Itämeri on aina ollut tärkeä Evlille ja meille on iso merkitys sillä, että voimme olla mukana auttamassa sen suojelutyössä. Meitä puhuttelee se, että John Nurmisen Säätiö on yhteistyökumppaneidensa kanssa saanut todistetusti esimerkiksi vähennettyä Itämeren ravinnekuormaa ja pienennettyä öljyonnettomuusriskiä”, Evlin toimitusjohtaja Maunu Lehtimäki sanoo.

Itämeri on pelastettavissa

Itämeri on yksi maailman saastuneimmista meristä, sillä se on matalana ja vähäsuolaisena muita meriä alttiimpi ympäristönmuutoksille.

Hyvä asia on, että vielä ei ole liian myöhäistä pelastaa Itämerta. Kun rehevöityminen vähenee, meren monimuotoisuus paranee ja monimuotoisen meren sietokyky ympäristömuutoksille kasvaa”, Arrakoski-Engardt sanoo.

Työ Itämeren hyväksi ei tule valmiiksi yhdessä yössä, siksi Evlissä on vahva tahto jatkaa John Nurmisen Säätiön tukemista pitkäjänteisesti”, Lehtimäki toteaa.

Evlin tavoitteena on olla hiilineutraali varainhoitaja vuoteen 2050 mennessä, ja Itämeren suojelu on luonteva askel matkalla kohti tätä. Vastuullinen liiketoiminta luo pitkäaikaista lisäarvoa sijoitustoiminnalle ja pitää Evlin kilpailukykyisenä globaalissa toimintaympäristössä.


Lisätietoja:

Maunu Lehtimäki, toimitusjohtaja, Evli Oyj, p. +358 50 553 3000, maunu.lehtimaki@evli.com

Annamari Arrakoski-Engardt, toimitusjohtaja, John Nurmisen Säätiö, p. +358 400 477 878, annamari.arrakoski-engardt@jnfoundation.fi


jns-suomi-sininen-rgb-640x640


John Nurmisen Säätiö – Pelastamassa Itämerta
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiön hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöongelmia, kuten rehevöitymistä ja luontokatoa. Säätiön tehtävänä on myös vaalia, elävöittää ja välittää mereen liittyviä tarinoita sekä kulttuuriperintöä. Työtä ohjaavat tulokset ja vaikuttavuus. Säätiön toiminta rahoitetaan pääosin lahjoituksilla ja avustuksilla.
www.johnnurmisensaatio.fi


Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua