Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

White marble with beams of light heading down Unsplash 2000x1125 16 9 tiny

Vastuullisuus on olennainen osa Evlin varainhoitoa, ja pyrkimyksenämme on tuoda asiakkaidemme ulottuville enenevässä määrin korkealaatuisia vastuullisen sijoittamisen tuotevaihtoehtoja. Uusin lisä Evlin tarjoomaan on lokakuun alussa liikkeeseenlaskettu Euroopan osakemarkkinaan pohjautuva sertifikaatti Eurooppa Green Note Autocall 1/2019. Kyseessä on niin sanottu positive impact -sijoitus, jonka liikkeeseenlaskulla kerätyt varat on korvamerkitty positiiviset ympäristövaikutukset omaavien hankkeiden rahoittamiseen.

Joukkovelkakirjalainan pääomalla rahoitetaan liikkeeseenlaskijan Green Note -ohjelman mukaisesti hankkeita, jotka tukevat kestävää kehitystä. Green Note -muotoinen liikkeeseenlasku ei vaikuta sijoittajan asemaan eikä sijoittaja esimerkiksi kanna riskiä liikkeeseenlaskulla rahoitetuista hankkeista. Ohjelma tarjoaa läpinäkyvyyden liikkeeseenlaskulla kerättyjen varojen käyttöön ja sijoittajalle mahdollisuuden varmistua varojensa vastuullisesta kohdentamisesta. Varojen käyttöperusteet pohjautuvat International Capital Markets Association (ICMA) vihreitä joukkolainoja koskeviin periaatteisiin (Green Bond Principles).

Sijoituksen tuotto määräytyy osakemarkkinoilla ja sen kohteena on osakeindeksi, jonka yhtiöiden valintakriteereissä tarkastellaan muun muassa yhtiöiden suoria ja epäsuoria päästöjä, yhtiökohtaisia ilmastostrategioita sekä päästöjen vähentämiseen tähtääviä investointeja tuleville vuosille. Kerättyjen varojen vastuullisen käytön lisäksi myös itse sijoituskohteen valinnalla on pyritty positiiviseen ympäristövaikuttamiseen.

Hyvän vastaanoton saaneen lanseerauksen ja valitun strategian mukaisesti Evli tulee jatkamaan ja laajentamaan vastuullisten sijoitusvaihtoehtojen tarjontaansa. Läpinäkyvyys kerättyjen varojen kohdentamiseen on lisäarvo, jonka hyödyntäminen on kaikin puolin perusteltua.

Lisätietoja:

Aki Lakkisto, Evli Pankki, p. 09 4766 9339, aki.lakkisto@evli.com
Heikki Savijoki, Evli Pankki, p. 09 4766 9726, heikki.savijoki@evli.com

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua