Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

White marble with beams of light heading down Unsplash 2000x1125 16 9 tiny

Evli on aloittanut yhteistyön John Nurmisen Säätiön kanssa. Säätiö on, paitsi kulttuuriteoistaan palkittu tiedon välittäjä ja merellisen sisällön tuottaja, myös vaikuttaviin toimiin keskittyvä vesiensuojelija. Evlille Itämeren suojelu on luonteva askel matkalla hiilineutraaliksi varainhoitajaksi. 


Tukea tuloksellisiin hankkeisiin

Evlin tuki Itämeren suojelutyöhön kohdennetaan John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeisiin. Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla, joita ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus.

Säätiö on vuosina 2005–2020 käynnistänyt lähes 40 Puhdas Itämeri -hanketta, joista 30 on saatu päätökseen. Yhteistyökumppaneiden avulla säätiö on kyennyt merkittävästi vähentämään Itämeren ravinnekuormaa ja myös esimerkiksi pienentämään öljyonnettomuusriskiä. Nyt käynnissä olevissa hankkeissa tutkitaan esimerkiksi rannikkoruovikoiden niiton hyötyjä ja levitetään tietoa peltojen kipsikäsittelystä tehokkaana vesiensuojelutoimena.

Kallisarvoinen kotimeri

Itämeri on aina ollut lähellä Evlin sydäntä, ja siksi pidämme erittäin merkityksellisenä sitä, että voimme olla mukana auttamassa säätiötä sen vaikuttavassa suojelutyössä,” sanoo Evlin toimitusjohtaja Maunu Lehtimäki.

Vastuu ympäristöstä korostuu toiminnassamme monella tavalla; vastuullisuus on Evlin yksi strateginen fokusalue ja integroitu osaksi sijoitustoimintaa,” Lehtimäki jatkaa. ”Olemme asettaneet tavoitteeksi sijoitusten hiilipäästöjen puolittamisen 2030 mennessä ja hiilineutraaliuden viimeistään vuonna 2050. Yhteistyö John Nurmisen Säätiön kanssa on oiva tapa aidosti vaikuttaa Itämeren hyvinvointiin ja olemme iloisia siitä, että saamme olla mukana tukemassa arvokasta asiaa.

Työ rehevöitymistä vastaan jatkuu

Itämeren suojeluhankkeissamme fokusoimme edelleen suurimpaan ongelmaan, rehevöitymiseen. Olemme kiitollisia siitä, että Evli on päättänyt lahjoittaa varoja toimintaan, jolla voidaan hidastaa rehevöitymistä tai pysäyttää se. Evlin ansiosta olemme taas piirun verran lähempänä tavoitettamme: horisontissamme on Itämeri, jossa vesi on kirkasta, ravinteita ja leviä ei ole liikaa, ja pohjalla riittää happea,” luettelee John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja, FT Annamari Arrakoski-Engardt.


Lisätietoja:

Maunu Lehtimäki, toimitusjohtaja, Evli Pankki Oyj, p. +358 50 553 3000, maunu.lehtimaki@evli.com

Annamari Arrakoski-Engardt, toimitusjohtaja, John Nurmisen Säätiö, p. +358 400 477 878, annamari.arrakoski-engardt@jnfoundation.fi


jns-suomi-sininen-rgb-640x640


John Nurmisen Säätiö

Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on kulttuuriteoistaan palkittu tiedonvälittäjä ja merellisen sisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus. www.johnnurmisensaatio.fi

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua