Siirry sisältöön

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

White marble with beams of light heading down Unsplash 2000x1125 16 9 tiny

Evli Oyj (”Evli”) ja EAB Group Oyj (”EAB”) tiedottivat 22.4.2022 solmineensa aiesopimuksen selvittääkseen Evlin ja EAB:n mahdollisuutta yhdistää toimintansa. Evlin ja EAB:n hallitukset ovat 31.5.2022 allekirjoittaneet aiesopimuksen mukaisesti yhdistymissopimuksen ja sulautumissuunnitelman yhtiöiden yhdistämiseksi sulautumisella.

Yhdistymisen tarkoituksena on luoda yhdistynyt yhtiö, joka olisi yksi Helsingin Pörssin johtavista sijoittamisen ja varainhoidon palveluita tarjoavista yhtiöistä, jolla on laaja osaaminen ja jonka asiakaskunta kattaa instituutio-, yritys- ja yksityisasiakkaat. Yhdistymisen jälkeen asiakkailla on hyödynnettävissä entistä laajempi tuote- ja palveluvalikoima sekä entistä kattavammat asiantuntijaresurssit.

”Olemme erittäin iloisia voidessamme ilmoittaa Evlin ja EAB:n yhdistymisen etenemisestä. Yhdistyminen on looginen jatko Evlin strategiselle tavoitteelle saavuttaa johtava asema kestävää tulevaisuutta rakentavana pohjoismaisena varainhoitajana. Yhdistymisen myötä muun muassa Evlin vaihtoehtoisten sijoitustuotteiden palvelutarjooma täydentyy uusilla omaisuusluokilla, minkä lisäksi kannustin- ja palkitsemisliiketoimintamme laajenee. Laajemman palveluvalikoiman ja uusien asiantuntijaresurssien myötä meillä on entistä parempi kyvykkyys palvella nykyisiä ja tulevia asiakkaitamme heidän yksilölliset tarpeensa huomioiden”, Evlin toimitusjohtaja Maunu Lehtimäki kommentoi.

Täytäntöönpanon jälkeen EAB:n osakkeenomistajat omistavat noin 9 prosenttia yhdistyneen yhtiön osakkeista ja yhden (1) prosentin äänistä ja Evlin osakkeenomistajat noin 91 prosenttia yhdistyneen yhtiön osakkeista ja 99 prosenttia äänistä olettaen, ettei yksikään EAB:n osakkeenomistaja vaadi osakkeidensa lunastamista Sulautumisesta päättävässä EAB:n ylimääräisessä yhtiökokouksessa ja ettei kumpikaan yhtiö laske liikkeeseen uusia osakkeita.

Sulautumisen täytäntöönpano on tarkoitus saattaa loppuun vuoden 2022 jälkimmäisellä vuosipuoliskolla edellyttäen muun muassa, että Evli on saanut Finanssivalvonnalta hyväksynnän omistusmuutokselle. Sulautumissuunnitelman mukaan Täytäntöönpano tapahtuisi arviolta 1.10.2022.

Pörssitiedote: Evli Oyj ja EAB Group Oyj ovat allekirjoittaneet yhdistymissopimuksen

Ehdotettu yhdistyminen ei edellytä toimenpiteitä Evlin asiakkailta, joita palvellaan tuttuun tapaan ennen järjestelyä ja sen jälkeen.

Evlin yhteyshenkilöt sekä Sijoittajapalvelu, p. (09) 4766 9701 (arkisin klo 9.30–16.30) tai sijoittajapalvelu@evli.com, auttavat mielellään mahdollisissa kysymyksissä.

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua